Varför lägger man ännu mer börda på vården?

I våras under coronapandemin införde regeringen möjligheten för personer med influensasymtom att vara sjukskrivna i tre veckor sammanlagt, utan läkarintyg. Alltför att underlätta för den hårt ansträngda vården och för att minska smittspridningen. Arbetsgivare gavs också möjlighet att söka och få tillbaka pengar för höga sjuklönekostnader.
I september togs denna möjlighet bort, och vi är tillbaka till vanliga rutiner att arbetsgivaren betalar sjuklön de första 14 dagarna och att det krävs läkarintyg från dag åtta. Detta beslut kommer väldigt olägligt mitt i en av de mest aggressiva perioder av pandemin covid-19 som vårt land har sett.
Med anledning av detta vill jag fråga statsrådet Ardalan Shekarabi:

Är statsrådet beredd att återinföra regeln om sjukskrivning i tre veckor utan läkarintyg för att avlasta en hårt pressad sjukvård och för att minska smittspridningen

 

Elisabeth Björnsdotter Rahm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.