Politik i skolan

Många skolor i Sverige säger nej till politiska partier att komma in och informera elever och ta en debatt i olika frågor som engagerar och berör ungdomar. Umeå är en stad som har sagt nej, däremot är jag glad att Lycksele kommun inte stängt dörren för politisk information. Det är viktigt för att ge ungdommarna en chans att förstå, att ta ställning och att förstå hur viktgt ett engagemang är för att kunna förändra sin omgivning. Det är viktigt att ha en levande demokrati

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

Etiketter:

6 kommentarer

 1. Undrande

  Har inte Lycksele kommun stängt dörren för politisk information, då det redan föreligger en JO-anmälan om detta, från ett parti som ställer upp i riksdagsvalet????

 2. Lotten Lindström

  Att Umeå sagt nej är inte sant. Däremot har Östra gymnasiet vikt fredagar för besöken och besök från politiska partier ska aviseras i förväg, och det är inte samma sak. Levande demokrati, ja tack, men de politiska partierna bör och respektera skolan, genom att avtala tid för besök, så att eleverna kan förbereda sig med frågor. Det hör till god ton. Däremot har en del friskolor sagt nej till politiska partier.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Lotten Lindström (2010-04-28 22:57)
  Du har helt rätt, givetvis ska allt ske med respekt för skolan, avtala tid och framförhållning. Jag skulle se en öppen hållning från alla skolor, då skulle frågan vara mindre kontroversiell. Det hör till ett demokratiskt samhälle att alla ska erbjudas tillgång till information.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.