Kläder åt alla!

 

 
Jag läste en artikel på Moderatkvinnornas hemsida om olika förutsättningar inom den kommunala och landstings styrda vården. På ett lasarett är det ingen som diskuterar bruket av arbets kläder . Inom den kommunala vården ser det väldigt olika ut. Lycksele har efter många års kamp infört arbetskläder på alla boenden.  Det är en positiv satsning av Lycksele kommun och jag skulle önska att vi kunde genomföra samma krav inom alla kommuner.  Jag har varit på studiebesök inom äldreomsorgen i många kommuner och det finns många olika lösningar på arbetskläder till personalen. På några ställen får man köpa sina arbetskläder själv och även ta hem dessa och tvätta. Det känns som om man missat något när det gäller frågan om vårdhygien. Arbetskläder inom vården måste vi ställa krav på att de ska tåla tvätt i hög temperatur och det innebär att de inte är billiga. Ska man köpa mina egna arbetskläder blir det en stor utgift för en arbetsgrupp som inte ligger i topp på lönestegen.  
 

Elisabeth Björnsdotter (M)

5 kommentarer

  1. Så bra

    Så bra om socialisterna i Vindeln ej får sitta kvar!

    Då blir kläder till personalen möjligt.
    Men först behövs det städas rejält.

    Bara en sån kostnad som att kommunen betalar kommunals lokala fackpamps lön motsvarar kläder till all vårdpersonal frågan är vad undersköterskor och vårdbiträden vill ha lokal pamp eller kläder

  2. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Så bra (2010-10-03 09:52)
    Jag vet att Vindelns kommun inte har valt att satsa mycket på personalkläder. Det gäller att få ledningen att förstå vikten av hygien och att kommunen i slutändan tjänar på att inte få infektioner bland personal och vårdtagare.

  3. Minna Toivanen

    Jag är timvikarie och jag har EN uppsättning med kläder som jag har tvättat så ofta att dom snart har förlorat den ursprungliga färgen. Ibland hinner jag inte tvätta kläderna på kvällen då jag ska jobba morgon dagen därpå och får då jobba i smutsiga kläder.
    Jag känner inte för avlägga mina privata kläder till arbetet och köpa flera uppsättningar är kostsamt då jag har tur om jag tjänar över tiotusen i månaden.

  4. Ledsen

    Såg tidigare om ev spam på din sida. Till 99,9% har du ett program som träffar din sida hela tiden. Du eller någon har fixat det och detta va vanligt tidigare. Som politiker bör du kolla detta, med tanke på trovärdigheten. Att ligga på topp och inte skrivit sen sönd, morgon visar tydligt på spam. Läsarna är inte dumma.
    /I

  5. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Minna Toivanen (2010-10-03 21:34)
    Din situation är inte ovanlig. Jag vet att det är svårt att ställa krav på kommunen när de inte ser behovet utan bara ser på ekonomi. Vi har drivit frågan via Moderatkvinnorna och jag ska lyfta frågan igen för att sätta mer press på alla kommuner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.