Jobbcoacher ett sätt att söka arbete!

 

 
Det har varit många debatter i media om Arbetsförmedlingen och de jobbcoacher som har till uppgift att hjälpa arbetssökanden tillbaka till arbetsmarknaden. Syftet med jobbcoachning är att stötta arbetslösa personer . Coachning är ett komplement till andra åtgärder, som utbildning och praktik. Du som arbetssökande har möjlighet att själv välja vem som ska vara din coach och är du inte nöjd så har du din fulla rätt att byta till någon annan. Det är positivt att det finns en bred satsning att hjälpa den som är arbetssökande att hitta rätt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

9 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det är inte någon riktig jobbchoaching du får på Arbetsförnedringen. Tänker ta upp om deras flata handläggning till en framtida anställning här spolerats även av förra chefen. Eftersom jag fann att handläggaren inte skötte tillfredställande med min dåvarande arbetsplats så fick jag inte ens byta handläggaren av chefen på Arbetsförnedringen.
    Lägga till att detmåste vara brist i handläggning om läkaren skickar tre gånger med läkarintyget, vad hände med det fram till deras bord.
    Bra jobbchoaching, nää.

  2. Leif

    Ett tips för dom arbetslösa kan ju vara att starta ett bolag som arbetscoacher. Ni slänger ju pengarna på dom och bevisligen behöver dom ju inte kunna något heller. Blir jag arbetslös igen så kommer då jag starta ett sådant bolag. Jag tror att vägen till ett arbete går lättare om man lyssnar och lever med bra musik. Jag ska sjunga och lyssna på musik med mina arbetslösa. Populär lär jag bli

  3. Conny Forsström

    Nog måste du väl ändå erkänna att det finns en hel del oseriösa coacher därute? Det är väl ändå inte rimligt att coacher som pysslar med handpåläggning och healing ska få åtnjuta ”coachpengar”? Om ni inom alliansen anser sådant vara rimligt, då silar ni mygg och sväljer kameler. Företagen skatte”planerar”, allehanda oseriösa jobbcoacher får medel att fortsätta sin fuskverksamhet, medan ni med andra handen ifrågasätter människors rätt till sjukförsäkringen oavsett hur sjuka de är. Men som sign Leif säger, man kanske borde starta eget jobbcoachingföretag. Man lär ju få massor i bidrag..på tal om bidragsfusk (det senare är ett begrepp ni inom högern gärna svänger er med, men tydligen inte när det gäller jobbcoacher!).

  4. Janne

    Jobbcoacher är ett storstadsfenomen, Ta de olika företagen som finns i stan, kan du säga att mer än 5% av de arbetslösa som de får bidrag för ca. 20–30 kkr per 6 månaders period leder till ett arbete. Kan inte vara roligt för en 50+ att gå till en under 26 år (halv arbetsgivaravgift när man anställer en under 26 år) som är på sitt första arbete och har ingen eller liten arbetslivserfarenhet, vad ska de hjälpa dom med, skriva CV, se till att de kommer i tid, vet att bolagen bjuder på bra fika i allafall. Det är synd att man inte ser något människovärde i de arbetslösa utan enbart som en intäkt. Vad händer om ett coachbolag ordnar ett arbete åt en arbetslös, då får de väl avdrag på sitt sexmånaders bidrag. Det skulle väl ändå vara bättre med ett rent provisionsystem där det får en premie för alla som de sätter ut i arbete och inte som nu, att man får pengar för en fast sexmånadersperiod. Moderater/borgare borde ju tycka att ett sånt upplägg där man premierar ett hårt arbete och inte skapar ett bidragssamhälle. På det sättet skulle man få bort alla golddiggers bland coachbolagen som bara söker bidrag och inte ser till de personer som inte är tvångssatta till FAS 3 programmet

  5. Krister Klermalm

    Vad ska vi göra åt när det inte ens tillåts att göra det ens av chefen. Sådan chef borde få sparken när det sker att någon blir spolerad för en anställning eller nedgraderas vid mildare felaktigheter. Måtte nye chefen är vettigare att göra med än förra. Mina tankar går ibland åt de sökande i Umeå där fått den förra chefen.
    Önske scenarie är ifall nye chefen hör sig till mig att från och med på måndag har du din anställning och får rektroaktivt kompensation för dessa månader där det borde har varit klart, innan semstertiden och betald via staten.
    Lär fortsätta glömma att dert görs. Dock befogad för alla skit åren som inte AF gjort något åt min arbetslöshet.

  6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Conny Forsström (2011-03-07 17:39)
    Det är klart att det finns oseriösa jobbcoacher likaväl som det finns oseriösa människor inom andra områden. Jag tycker att det är viktigt att ha ett stort utbud när det gäller coacher för att det ska passa alla. Dessa coacher är bara en del i vägen tillbaka till ett arbete, det finns många andra också.

  7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Janne (2011-03-07 19:28)
    Undersökningar visar att jobbcoacher gör det lättare för arbetslösa att få praktikplatser som ofta är en väg in på arbetsmarknaden, Jag kan hålla med om att coacher fyller ett annat behov i stora städer jämfört med små.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.