Våldet tar inte semester!

 

Semester innebär ledighet och inom många områden stänger man ner verksamhet för att kunna ge sina medarbetare en välbehövlig semester. Många av de kvinnojourer som finns runt om i landet har sommarstängt för att de inte har tillräckligt med resurser. Det innebär att trycket blir extra stort på de kvinnojourer som har öppet och tillgång till skyddat boende är begränsat. Många boenden är överfulla och kan inte ta emot fler behövande. Våldet tar inte semester och bara nu i helgen mördades tre kvinnor. Varje år misshandlas 17 kvinnor så svårt att de avlider av skadorna . Ofta har dessa kvinnor sökt hjälp tidigare men neddragningar under sommaren gör det svårare för behövande att få hjälp och det är inte en acceptabel situation.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

19 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det odrägliga livet för funktionshindrade och sjuka tar inte heller semester. Dessa skiter ni i att skriva om. Det märks på ditt sär intresse om människor som far illa i samhället.

  2. stefan

    Nähä… Om det nu är så att detta är en viktig fråga (för dig eller partiet?) varför har ni inte då tagit lite jobbskatteavdragspengar och satsat här istället? Skulle förmodligen gjort mer nytta och resulterat till fler jobb. Men det är klart – för er (M) är det ju skatten som är roten till allt ont….

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Krister Klermalm (2012-08-01 11:04)
    Särintresse för människor som far illa i samhället skriver du. Då ska jag berätta för dig att jag har arbetat inom sjukvården de senaste dryga 20 åren och tagit hand om och vårdat människor i olika kritiska situationer, människor som råkat illa ut. människor som har ett stort vårdbehov. Tala inte om för mig att jag inte bryr mig om människor!

  4. Krister Klermalm

    Att du har jobbat inom sjukvården med olika sjukvård behov hjälper det inte för arbetslösa, sjukskrivna eller har funktionsnedsättning som befinner sig inom välfärds systemen med att säga att du bry dig om människor när du står för bland annat den sjukförsäkring vi har idag.

  5. Bo Grahn

    Varför skall samhället stödja tex ROKS jourer som har en politisk ideologi bakom sitt arbete? De fungerar ju som Frälsningsarmen som vill missionera med ena handen och ge soppa med den andra… Feminism borde M ta avstånd emot!

    Du har atbetat i sjukvården i 20 år.
    Bra!
    Jag har varit patient i sjukvården i
    20 år och en sak kan jag säga och det
    är att många som arbetar där inte skulle
    göra det. Man kan dela upp dom i två grupper:
    1. De som bryr sig.
    2. De som inte bryr sig.
    Den senare gruppen skyr all närkontakt med
    patienterna och håller en distans som gör att
    de uppfattas närmast som okänsliga.
    Jag vet inget om dig. Detta är bara min reflektion.

  6. John

    Det är så sant, du bryr dig inte om den misshandel som ni M har sett till att genomföra i och med den nya sjukförsäkringen. Utförsäkras i fas3 , förnedring av sjuka . Sluta att förneka verkligheten och framförallt förgyll inte din egen arbetsinsats inom sjukvården. Betyg sätter man inte själv.

  7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Krister Klermalm (2012-08-01 17:29)
    Den sjukförsäkring vi hade tidigare var inte bra, det var de flesta överns om. De förädnringar som gjorts i försäkringen är inte tillräckliga utan det behövs fler förändringar. Detta är under beredning och kommer att presenteras inom kort.

  8. Krister Klermalm

    Sluta upp med att prata om historik gör något åt dagens situation istället. De flesta är överens om också att dagens sjukförsäkring slår fel.
    Kom och inte säg att eran sjukförsäkring är bättre, varför skulle remiss instanser varit på er att inte införa den så snabbt som ni gjorde redan ifrån början. Dessutom var S till att ändra sjukförsäkringen dock inte till det ni har gjort.
    Det behövs inga fler beredningar för dessa är för att förhala det hela. Remiss instanser har redan svaren på vad som borde ha gjorts tidigare.
    Den bästa vägen är Miljöpartiets socialförsäkrings system med en dörr in. Där arbetslöshets-, föräldra- och sjukförsäkringen ingår i samma paket. Därmed kunna bygga bort försörjningsstödets ojämlikor och orättvisor.

  9. Mia Jonsson

    Att jämföra den nya sjukförsäkringen med att bli misshandlad i sitt hem, i sin ”trygga” miljö var dag är skamligt. Hur kan ni ens ta upp det i denna diskussion. Att komma hem med vetskapen att om att du kanske blir misshandlad eller våldtagen och vara rädd för att detta förmodligen kommer att hända dina barn också. Och att det är pappan till dina barn mannen som du en gång har älskat som är den som misshandlar och våldtar dig. Du har ingenstans att ta vägen och skammen är oerhörd. Detta är en helt annan diskussion än sjukförsäkringen. Att kunna stå upp och säga att detta är inte acceptabelt i vårat samhälle,det är vad som behövs. För tyvärr är det så att nästan var och en av oss känner någon som har blivit/blir misshandlad eller någon som misshandlar.Tyvärr så är detta så vanligt och så fruktansvärt förfärligt.

    Mia Jonsson (M)

  10. Krister Klermalm

    Inte jämförs här inte emellan våld mot sin partner och sjukförsäkringen. Däremot ett mycket särintresse när man bara skriver om kvinnomisshandel och bidrag åt företagen och demokrati i andra länder mm som är smått gottande för en moderat. Ack inget om våra socialförsäkringar etc.
    Och de som lever med dessa försäkringar har faktiskt inte heller någon semester. Det finns de som går på försörjningsstöd inte får åka iväg på rekreations resor till att ladda upp sig.
    Skärpning av er i moderater, skriv isåfall om det ska vara gemensam välfärd eller privat välfärd.

  11. Maria Lundmark Hällsten

    Och jag skulle också vilja säga att det nu inte bara är kvinnorna som behöver hjälp under semestern utan även många barn, som skriker efter vuxna att tala med, men det är stängt, underbemannat och allt ligger vilande, hemskt, men sant.

    Vill också tillägga att jag håller med föregående kommentator, Mia Jonsson.

  12. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-08-02 11:42)
    Du har helt rätt i att det är många barn som far illa och speciellt under sommaren. Det är precis som du säger att mycket stänger ned under sommaren då det egenmtligen behövs som mest. Det handlar i alla lägen om hur vi fördelar de resurser som finns och här måste vi tänka om.

  13. Jerker Andersson

    ”Suck” säger jag bara. Läst igenom kommentarerna här och blir bara nedstämd. Politiker, partier…makt, pengar. Det är verkligheten. Jag kan rösta på vilka som helst. Det kvittar. Vi vet alla vad det är som styr, egentligen. Men det säger vi inte, inte ens för oss själva. Makt. Pengar. Skuld. Jag har slutat lyssna. Så länge barn dör av svält kan jag inte ta er på allvar…

  14. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Jerker Andersson (2012-08-03 11:07)
    Det finns många problem i vår värld och det är svårt att jämföra dessa med varandra. De Milleniemål som FN arbetat efter under de senaste åren har hjälpt till att förbättra situationen för många i vår värld men det återstår mycket att göra därför kommer nya mål nu att upprättas. Det jag skriver i min blogg om våld i nära relationer är ett stort problem i vår närhet och det är också ett problem där det finns mycket att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.