Skäms på er!

Av , , 1 kommentar 3

Igår var det kommunfullmäktige i Vilhelmina där de antog ett remissvar på renmarkkommittens betänkande. Ett svar som på så många sätt är förnedrande för kommunen och för de som skrev under.

Ni kan själva läsa det på denna länk

och sen fundera på vart det här leder…..

Åseleparadoxen, är det brist på el eller rikedom på närhet?

Av , , Bli först att kommentera 1

Emelie är ekonomen som fann kärleken i Åsele där hon nu bott sedan va 10 år tillbaka. Hon är där näringslivschef och engagerad samhällsmedborgare. Hon flyttade tack vare kärleken, men är uppvuxen i grannkommunen Vilhelmina. Lyssna till när hon berättar om utmaningarna och möjligheterna som finns och om hur framtiden kan te sig i en liten inlandskommun med många inflyttande europeer. LÄnk:

Åsele må vara en liten kommun med har ett mycket aktivt näringsliv medföretag fördelade på en mängd olika branscher. 309 företag är verksamma i Åselekommun. De arbetar aktivt för att underlätta för nya och redan etablerade företag då de tycker att det är viktigt att uppmuntra entreprenörskap, innovationer och hjälpa företag som behöver råd och stöd. Men även att ta diskussionen med Svenska kraftnät om behovet av mer el.

Emelie hoppas att med sina engagemang på arbetet och på sin fritid ska vara med och bidra till ett mer attraktivt Åsele och Västerbotten där människor vill leva, utvecklas och bidra till ett hållbart samhälle där vi alla trivs.

(Du hittar rapporten på akademi Norrs hemsida eller via denna länk: https://www.akademinorr.se/post/ny-rapport-sl%C3%A4pps-idag-norra-sverige-beh%C3%B6ver-47-700-tj%C3%A4nster-inom-tv%C3%A5-%C3%A5r)