#65 Move up north!

Det är här vi väljer att bo och leva och det är hit människor vill flytta! Det finns möjlighet att hitta balansen mellan arbete och det som gör livet värt att leva. I inlandet Västerbotten finns en vardag som slår det mesta både gällande äventyr och fritid. Dessutom är människorna som bor här välkomnande och, framför allt, hjälpsamma. Lyssna gärna till Sofie och Marica som berättar om deras viktiga arbete i projektet Move up north.

Lyssna här ellr där poddar finns Rak rygg genom Västerbotten

Sofie P From, projektkommunikatör, och Marica Lagerström, projektledare, är två av tolvanställda i Move Up North. Sedan februari 2024 drivs projektet i Region 10 där åtta kommuner i Västerbotten och två kommuner i Norrbotten samverkar.
Move Up North är ett treårigt arbete där satsningen på inflyttare ska sträcka sig mycket längre än så. Tio framåtsyftandeinlandskommuner jobbar tillsammans för att öka kunskapen om regionen och att fler ska ta steget och välja någon av kommunerna som bostadsort. Det handlar om att jobba långsiktigt då de som inflyttarlotsar vet att det är ett stort beslut och lång process kring att flytta.

Det är en region på charmoffensiven. Kommunerna ska hjälpas åt med att se till att de som flyttar in får ett bra mottagande.
Många företag i region 10 växer och behöver kompetens. Det finns ett rikt näringsliv med möjlighet till en bra karriär och utveckling. Den som väljer att flytta hit har chans till omväxlande arbete, genuina kollegor och att hitta den där balansen i arbetslivet, det bästa av två världar.

Marica och Sofie och deras kollegor ska hjälpa arbetsgivare att hitta rätt kompetens – kanske är det du?
#framtidstro #rakrygggenomvasterbotten #södralappland #vilhelminanorrasameby #lycksele #vilhelmina #dorotea #storuman # sorsele #åsele #dorotea

En kommentar

 1. kenth

  Finns många Europeer som vill flytta hit till norrland
  Men tyvärr så låter många arvingar hemstället stå
  och låta husen utan underhåll tillslut rasa ihop. Bara
  för Älgjakt Fiske mm. o bo där nån vecka /år.
  Då det är för krångligt o dyrt stycka utav en plätt för
  bostäderna o bodarna så någon annan kan få glädje
  av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.