Hur ligger Vilhelmina till??

Vilhelmina har avancerat 28 platser och ligger nu på plats 220 av 290 i Svenskt näringslivs företagsklimatsranking, men ärligt talat – räcker det? Trots förbättringen är vi fortfarande långt ifrån där vi borde vara, och på vissa områden har vi rent ut sagt katastrofala placeringar.

Vi är på plats 239 då det gäller kommunpolitikernas attityd till företagande. Än värre är det när det gäller konkurrens från kommunens egna verksamheter där vi ligger på 286 av 290. Alltså riktigt illa till. Det här är ett stort problem för lokala företagare som kvävs av kommunal konkurrens! Hur ska näringslivet i Vilhelmina växa, utvecklas och kunna anställa när kommunen gång på gång står i vägen?

Det blir inte bättre när vi ser att vi hamnar på plats 281 vad gäller kommunalskatt. Vi har en av landets högsta skatter, vilket drabbar både privatpersoner och företagare hårt. Hur ska Vilhelmina kunna locka till sig investeringar och företagsetableringar när vi beskattar våra invånare och företagare till bristningsgränsen?

Som tur var ligger vi även bra till som i företagsamhet d vi ligger på en hedrande 52 plats. Vi toppar även i påverkan av brottslighet och otrygghet där vi ligger på plats 31.

Det är dags att sätta företagandet och invånarnas välmående i centrum. Det är dags att göra Vilhelmina till den kommun den förtjänar att vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.