Föreläsning om framtid, hållbarhet och jämställdhet

 Idag har jag föreläst för ett 90 tal  elever Vid Dalkarså folkhögskola då de bjuder in människor under en eftermiddag varje månad som pratar utifrån något valt perpesktiv, jag pratade om tillväxt arbete i Vilhelmina och arbetet för framtiden i Södra lappland utifrån ett hållbarhetsperspektiv där jämställdhet är en viktig faktor. Ska vi skapa ett samhälle där både unga äldre kvinnor män vill bo och verka så måste vi jobba för alla tre sfärerna socialt, ekonomiskt och ekologiskt. det blev bra diskussioner och ett intresse för Vilhelmina. Så jag känner mig nöjd med dagens insats.

5 kommentarer

  1. Tore Svensson

    Hur går det ihop med kommunalråds jobbet att vara ute och föreläsa som konsult i det egna företaget?

  2. Mr Coool

    Tore Svensson: Det är sånt här småkommuner varken har tid eller råd med. Att resa runt på möten och nätverka skapar bara vakum på det lokala planet. Det vara samma sak med förra kommunalrådet som MK kanske blivit fostrad av.

  3. Bra fråga

    Läste tidigare att MK hade lön även vid sjukdom mm.
    Hon var ju kommunalråd även när hon sov.
    Kan inte tro att MK tar ut ersättning till eget bolag för sina föreläsningar! Intressant fråga! Det borde MK själv kunna svara på innan media börjar med undersökande journalistik. MK vi väntar på svar!

  4. maria kristoffersson

    Jag kan lugna er som tror att jag är en ful fisk. Emma Advice är ett avslutat kapitel då det var omöjligt att ha ett företag som ligger och kostar pengar när jag är heltidspolitiker och Harrieth är EU ansvarig för LRF nationellt. Så företaget ahr gått i graven. Så min plan nu är att styra kommunen i 4 år till för att sedan göra något annat, kanske sikta på regeringen eller börja producera whiskey, choklad och blå glasägg…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.