66 Rösta för demokratin nu i juni!

Varför ska vi norrlänningar bry oss om ett val till Europaparlamentet? Det som är nu den 9 juni? Förtidsröstnignen startar den 22 maj.

Sven Tornberg sär en av de kandidater som ställer upp i valet. Han är från Haparanda och berättar i podden Med rak rygg genom Västerbotten, om vad som händer i människor när gränser stängs. Vad det är som driver honom i att driva på frågor in i framtiden.
Varför EU beskylls för saker vi själva bestämt över och varför sammanhållningen inom Europa är så viktig för framtiden. Freden, klimatet, brottsligheten, öppenheten och demokrati är viktigare än någonsin. Liksom att NATO är ytterligare en faktor i hur vi ställer oss till EU.

Att jobba med den fria rörligheten och utveckla den så att våra unga får ta del av olika länders förutsättningar och behov. Då kan vi också komma fram till långsiktiga lösningar i gränsöverskridande frågor. På det sättet utvecklar vi EU och säkrar freden.
Sven är en engagerad tornedaling från Haparanda med en bred erfarenhet och kunskap om norra Sveriges förutsättningar och behov för att klara den gröna industrialisering som nu pågår. Han är teknikoptimist och tror att det mesta går att lösa om vi bara lyfter blicken och arbetar tillsammans utifrån de förutsättningar vi har.

Naturligtvis brinner han extra för de frågor som är viktiga för Norrland, som arbetskraftsförsörjning, infrastruktursatsningar och energiförsörjning.

Med studier i statsvetenskap i ryggen tog han sikte på yrkeslivet och arbetade som politisk sekreterare i riksdagskansliet. Men arbetet som gav honom många insikter i det politiska livet var inte allt och inte det som definierar Sven. Visst kunde han stannat kvar i storstan men Tornedalen lockade. Rötterna och hembygden är en stor del av Sven. Han har drivit Palogården, jobbat som vaktmästare på Kukkolaforsen, som elevassistent, som resurslärare, som fritidsledare, som kårordförande, som verksamhetschef på Coompanion Sjuhärad och på IKEA, heltidspolitiker och nu inom folkbildningen på SV. Men jobb är jobb och att brinna för sin landsända är en annan sak!

#framtidstro #rakrygggenomvasterbotten #södralappland #lycksele #vilhelmina #dorotea #storuman #sorsele #åsele #dorotea #epval #europa #närodlat #haparanda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.