Strandskydd

I fredags ställde jag krav på ett förändrat strandskydd vid en pressträff vid Landsbydsriksdagen i lycksele och idag får jag ett glädjande besked. Nu får vi i inlandet större möjligheter att kunna attraktiva boendemiljöer med närhet både till stränder och vatten. Vi har i min kommun flera sjöar och vattendrag per invånare och milslånga stränder. Det innebär att det finns goda möjligheter att skapa attraktiva boendemiljöer utan att våldföra sig på naturen. Den nya strandskyddslagen som nu verkar vara på G, kommer att få en stark regionalpolitisk betydelse och ge många kommuner chansen att locka till sig nya invånare vilket kommer att gynna utvecklingen i hela Sverige. Ett gott befolkningsunderlag är helt avgörande för vår kommun, vår ekonomi och den service som vi ska tillhandahålla. Om vatten och stränder kan vara en del i att skapa en attraktiv kommun ska vi se till att använda dem. Det är skönt att få gehör….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.