Duger inte kvinnor?

Vill du bara se kostymer när du ser på TV reportage från toppmöten i Bryssel?? Under de kommande tolv månaderna ska fyra politiker väljas till ledande topposter i EU. Under de femtio år som EU fungerat så har det sett likadant ut, bara kostymer…Det är väl på tiden att det ändras, ellerhur?? I fortsättningen bör internationella toppjobb alltid gå till den mest kompetenta kandidaten oavsett kön. Det finns 250 miljoner kvinnor i Europa. Hur svårt kan det vara att hitta en med rätt kunskaper? Du kan nu vara med och trycka på genom att signa upp på http://www.femalesinfront.eu

I Lissabonfördraget finns principen om deltagandedemokrati. Det betyder att man kan påverka om man får ihop tillräckligt många namnunderskrifter. Det krävs minimum 1 miljon namnunderskrifter från ett stort antal medlemsländer, om vi får ihop det så kan vi uppmana att EU-kommissionen agerar för att Unionen ska uppfylla sin målsättning om jämställdhet mellan könen, till att börja med vid nomineringarna av de fyra toppjobben.

Ur Lissabonfördraget."I all sin verksamhet ska unionen syfta till att undanröja bristande jämställdhet mellan kvinnor och män och att främja jämställdhet mellan dem"

Så skriv under så får vi kanske se Eva-May från Vindeln eller någon annan EU kompetens person i klänning på TV..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.