Neg TV

Förra veckan intervjuades jag då man ville veta vad jag tyckte om förslaget till ändringar då det gäller folkomröstning. Jag tog fram två negativa synpunkter:
– att det är mycket formalia för kommunen att hantera
– att 10% av befolkningen kan innebära att det bara behövs 200 namn för att driva igenom en folkomröstning i en liten kommun vilket ger susekta grupperingar spelutrymme.

Jag tog även upp två positiva saker:
– närheten för medborgarna till beslut
– att man skapar ett större lokalt engagemang

Gissa vad man tog upp? Det positiva? Nej icke…bara det negativa. Ingressen var även att ’politiekrna ställer sig negativa…’ Trots att jag tagit upp det som ’är positivt! Blir man lite trött….

Idag är det dax igen, jag intervjuas om kommunens ekonomi och även där lyfte jag fram positiva respektive negativa saker. OCH vad tror ni TV lyfter fram? Det positiva? Nej icke…bara det negativa.

Jag tror att medborgare även vill höra nåt positivt för att känna sig trygga coh tillfreds. Men istället är det bara negativt allt som lyfts fram..

Att kommunen fått mer än 3 miljoner bara i år för att staten sänkt arbetsgivaravgifter för unga är väl väldigt intressant att få veta. De pengarna har vi kunnat använda för bl a vård och omsorg. Att alla i kommunen som jobbar fått skattesänkningar med ca 1000 kr varje månad som de kunnat nyttja för egen konsumtion som bättrar på samhället är väl åxå bra. Men lyfts det fram? Nej icke!!! Jag tror vi måste starta ett uppror mot negativiseringen i media….

3 kommentarer

 1. Andreas Westin

  Du har en bra poäng. När det gäller vettiga, politiska frågor som har vikt och värde är det ständigt ifrågasättande och negativism som råder. När det gäller ovidkommande ”nyheter” politiskt sekundära frågor och regelrätt trams, ja då är det positivt och lyfts fram med varm hand – utan ifrågasättande. Ibland kan man undra; är media i opposition just nu? Jag lär nog återkomma i detta ämne på min egen blogg senare också..

 2. Sven E

  Media har väl alltid varit i opposition. Skillnaden är bara att nu märker ni det när ni är i regeringsställning.
  Bra attt makten synas. Allt är inte guld som glimmar.

 3. Sven-Olov E

  Korta intervjuer och citat ger sällan utrymme för allsidighet och problematiserande. Därför måste den som svarar prioritera. Nästa gång: Nämn bara det positiva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.