Norrland behövs för EU och EU behövs för Norrland

Det är många småfrågor som ska behandlas inom EU men man får inte glömma det egentliga syftet med EU, att ena folk och länder och att bevara fred, demokrati och frihet för alla Europas folk.

Vi behöver EU till mycket, bl a då det gäller klimatet. Vi släpper ut ofantligt mycket mer växthusgaser idag än vad vi nånsin har gjort. Vi måste minska koldioxidutsläppen per person med mer än det dubbla. Vi måste även minska nyttjandet av energi från ej förnyelsebara energikällor. Kampen för EU,s klimatmål har varit tufft. De nya målen som är tagna innebär stora förändringar för både folk och länder.

Norrland är ett mycket rikt område där vi producerar klimatsmart energi. Vi har enorma resurser i vind och vatten. Den olja vi har kvar ska vi nyttja till att producera varor som packningar, gummi osv inte till att elda upp.

De tre viktigaste områdena som EU jobbar med är klimatet, säkerheten och välfärden. Två av klimatmålen som ska nås till 2020 är energieffektivisering med 20 % och att öka energin från förnyelsebara energikällor med 20 % . Andra viktiga frågor är säkerhet och att minska människohandeln. Tillväxtfrågorna är otroligt viktiga för att kunna bygga ut och behålla välfärden i Europa då välståndet varierar mellan Europas länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.