Maud+ Lars= Sant

Såg ni debatten som avslutade den politiska terminen? Jag kan tycka att det var två av debattörerna som hade lite energi. Maud och Lars. Mona och Fredrik var lite mesiga under sina huvudanföranden. Maud hade så mycket intressantare och innehållsrikare inledningsanförande. Hon tar nu initiativ att inbjuda Piratpartiet i den liberla gruppen tex. Ett initiativ som betyder mycket för ett parti som inte har någon politisk bredd, som Piraterna.

Det är väl åxå så att de etablerade partierna har att lära av de nya uppstickarna med enfrågespolitik. Hur ska man nå de unga är en sådan fråga. Jag tror att integritetsfrågan och frågan om LAS kommer att bli mycket stora frågor där de unga kommer att leda debatten. Ungdomsarbetslösheten är enormt viktig att lösa och att luckra upp LAS är en förutsättning för att Sverige ska komma ner från de höga sifferstaplarna som vi nu har då det gäller unga i arbetslöshet. Ett utvecklat och ökat Entreprenörskap och utveckling av sociala trygghetssystem för företagare måste prioriteras i detta arbete.

2 kommentarer

  1. Ivar

    Jag tror inte det är LAS som gör att det är hög ungdomsarbetslöshet. Den har gällt under hela din tid i arbetslivet och du har jobb. Ensak som gör att det är högre ungdomsarbetslöshet nu än när vi var unga, är att det var en hel årskull pojkar som gjorde militärtjänst då jämfört med nu då det är en bråkdel. Har du läst igenom LAS så ser du att det finns många möjligheter att anställa och säga upp folk, men det är väl inte politiskt gångbart att nämna det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.