Byaskolorna kvar i byn!!!!

Vi har jobbat intensivt med skolfrågan för kommande budget och det har funnits förslag i budgetmaterialet på småskola i byarna likväl som diskussioner om nedläggning varit aktuella under de senaste åren. Det känns väldigt skönt att vi kommit fram till ett enigt beslut i i Alliansen att inte gå på det liggande förslaget utan att istället jobba fram en långsiktig lösning som gör att det inte varenda år ska ligga en hotbild över byskolorna.

Byskolan är inte bara en nerv i byn utan även en viktig del för den lokala butiken och servicen i byn. Jag hoppas vi kan komma fram till former som gör att byarna själva kan vara med och ta fram ideer på lösningar för att ha en bra och lokalt anpassad skola.

Hoppas ni alla kan ta vara på de stunder av sommar som nu ges.
Ha en skön sommar!

En kommentar

  1. magister Flykt

    Klart man blir orolig om byskolor sak ligga någon annanstans än i byn. Byaskolor i stan är ju annars helt nytt koncept. Massor av fina mindre bildningsenheter istället för fabriksförvaring med ekonomiska skalfördelar. Något för KUN att sätta tänderna i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.