Klimatsmarta möten

Ikväll har vi ännu ett klimatsmart möte i Centerpartiet Västerbotten. Vi träffas via telefon där vi samtidigt är uppkopplade så vi kan dela olika dokument som vi använder. När jag började i denna styrelse så var det sena kvällsmöten ofta i Umeå. JAg körde mången kall, snöig natt hem trött och frusen hem. Många timmar, många mil och många olycksrisker efter kalla vintervägar….Jag kan inte förstå att vi inte nyttjade tekniken bätte tidigare.

Nu när Sveriges kommuner och landsting, Region Västerbotten och andra organisationer som arrangerar konferenser och seminarier håller seminarier eller informationsträffar så är de antingen i Stockholm eller Umeå. VARFÖR DET????Jag frågar varje gång jag får en inbjudan OM de inte kan sända ut arrangemanget via webb eller videokonferens. För det mesta så är man rätt så förvånad över frågan och lovar att undersöka saken. Det är sällan dessa arrangörer lyckas ordna en teknisk lösning med diverse undanmanövrar och argument för att just NU så gick det inte…

Jag fortsätter oförtrutet att efterfråga att få vara med via distanstekniken som faktiskt finns….Till slut så kanske mina krav urholkar det motstånd som konstigt nog finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.