Vindkraft, besöksnäring och valrihet

Nu ahr Nobelpriset offentliggjorts och man kan fundera på vad det priset gör för sverige i världen. Jag tror att priset, trots att det är dynamit som ligger bakom pengarna, ger sverige ett gott rykte i världen. Som ett framstående humanistiskt och innovativt land. Men att Obama redan fick pris var väl oväntat. Är det så få som arbetar för fred och frihet att det inte fanna några andra kandidater? Jag hoppas verkligen inte att det ar så.  Själv så jobbar jag på utan ambitioner på fredspris. Mitt pris är att få kommunen och dess näringsliv att både utvecklas på sikt. Där företagen klarar av och matscha en internationell konkurrens, där vi får många internationella besökare som gagnar våra företag och skapar jobb och att kommunens egna verksamehter håller en god och bra kvalite i jämförelse med andra. Jag ahr varit kommunalråd i ganska precis 5 månader och ägnat nästan all kraft åt ekonomi. Det har gått hyfsat bra då vi kramat åt kommunens budget så att den verkar gå ihop i år. Vi har planerat och lagt budgetförslag för att klara av de kommande tre årens förändringar för att komma i nivå med kommunens inkomster. Så nu finns det space att jobba mer med näringsfrågor.

Det händer så mycket som jag redan nu skulle vilja berätta om men jag får väl göra som 007, bara glänta på locket. Det är inom både besöksnäringen och inom enerigindustrin jag lägger många timmars jobb på att kratta manegen. Det är stimulerande och spännande att vara med i händelser som kommer att påverka vår lokala historia.

Nu ska jag ut och resna bort sommarens sista pinaler ur trädgården. Du som är i Umeå måste gå till Smäck ikväll kl 20.00 då Lottakarin och Kristofer håller maten på We are Eljest mode och design happening……Inlandet goes kusten!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.