KS idag

 

    

    

    

    

    

   • Dagens kommunstyrelse hölls vid äldreboendet Tallbacka, ett bra sätt att komma ut i de verksamheter vi ska ta beslut omkring. Tyvärr blev det lite tid att gå runt och prata med de boende. . JAg är glad för att Socialdemokraterna och Vänstern äntligen kom med ett budgetförslag. Det skulle ha varit inne innan Kommunstyrelsen i september men de valde att komma med förslagen nu. Vi ska sätta oss ner och läsa igenom deras förslag och ser redan nu att flera förslag sammanfaller med de vi lagt. Det är dock svårt att få tiden att räcka till och att få med facken i de förslag som lagts fram. Men vi ska göra vårt bästa för att komma fram till de bästa förslagen för Vilhelminabornas bästa. Det är ju det som är vårt uppdrag om än vi tycker olika i olika frågor. 

    

    

   • Vi har idag hanterar vindkraftsplanen som vi jobbar fram tillsammans med Åsele och Dorotea kommuner. Det är en plan för att stimulera fram vindkraftsetableringar. Vi har även tagit beslut på varuförsörjningsplan där vi lyfter fram lagen om valfrihet som ett sätt att ge butikerna i byarna större möjligheter att öka sitt tjänsteutbud.

    

    

   • Delårsrapporten visar att de åtgärder vi vidtagit börjar ge resultat men mycket arbete återstår. Personalkostnaderna har tex minskat med över 3 miljoner sedan förra månaden. Vi kommer att hålla en arbetsdag med kommunfullmäktige den 14 december för att fortsätta jobba med planer för en god ekonomisk hushållning, budget i balans och konsolidering av ekonomin för fortsätta arbetet för en stabil ekonomi och en långsiktigt hållbar utveckling.

    

    

   • Arbetsmiljökartläggningen visar en 8% ökning sedan 2006, att 92% av personalen anser att de har ett stimulerande jobb och att de kan påverka i sitt jobb. Den visar dock att det är 7% av vår personal som upplever mobbing från arbetskamrater eller brukare. Detta ser vi mycket allvarligt på och åtgärder ska vidtas.
   •  

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte med automatik.
  Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.