Direktörer sökes…

För att klara sig i den internationella konkurrensen behöver Sverige fler företag. Vilhelmina behöver även vi fler företagare som är med och utvecklar , förnyar och driver utvecklingen framåt. Sverige kan inte konkurrera med låga löner, men med teknologi, kunskap och idéer. För att Sverige ska vara ett välståndsland även i framtiden är det absolut nödvändigt att förbättra företagsklimatet. Alla– politiker, myndigheter, organisationer – måste arbeta för att uppmuntra entreprenörerna, så att de kan förverkliga sina affärsidéer. Det handlar både om att öppna upp för fler småföretag att konkurrera i mindre upphandlingar där kommunen gör det möjligt för företagen att vara med. Men det handlar även om inställningen och attityden till företagandet, som att svara klokt på frågan om man är piga eller VD om man driver ett hemserviceföretag. 

Företagsamhet skapar nya jobb. Utan företagsamma personer, som har en vilja och en dröm att skapa någonting nytt, skulle utvecklingen stanna. Utan företagsamhet och entreprenörer skulle vi inte ha internet, miljöbilar eller restauranger av världsklass.

Sverige behöver fler direktörer – i både stora företag och små företag. Vi politiker kan inte skapa jobben, men vi kan göra det lättare för dem som vill. Centerpartiet vill fortsätta sänka kostnaderna för företag och ta bort fler krångliga regler. Vi vill öppna arbetsmarknaden för ungdomar. Så får vi fler nya företag och fler nya jobb. Vi vill att varje människa ska ha möjligheter att utveckla sina drömmar, ta vara på engagemang och kraft som finns i arbetet med den egna drömmen. Kommunen ska vara en mjliggörare i detta.

 

5 kommentarer

 1. Svejk

  För att klara sig från det EU som man öppnat vidöppet mot genom Lissabonfördraget. Som grädde på moset ska alla kommunen konkurrera mot varandra. Referensnivån utgår från en kommunistdiktatur med social dumpning som ledstjärna. Det är den världmarknadsekonomin vi dansar efter.
  Tack för att alla etablerade partiet har lett oss in en återvändsgränd där glesbygden tar än värre stryk.
  Tack alla kommunisttroende marknadsliberala demokrater som rättar in sig i marknadsstalinism.

 2. Murarn

  Jag som trodde att det var fler entreprenörer/företagare vi behövde. Direktörer tycker jag vi har nog av.

 3. Birgitta

  Direktör är ”titeln” om man leder ett företag. Även få-manbolag leds av en Direktör. Entreprenörsandan finns ju själklart med annars skulle ingen starta företag. Alla direktörer har inte skyhöga löner. Jag leder ett en-manbolag och har samma lön som en undersköterska!!

 4. Marie

  Men Ewa och Murarn, förstår ni inte att MariaK vill uppgradera en egenföretagare inomm hemtjänsten till direktör för att det låter flådigare och höjer statusen.
  Spela roll vilket jobb du har och hur du få slita häcken av dig, det viktiga är att du är din egen chef – direktör. Det är nytt kvinnligt företagande i ett nötskal. Från en kvinnofälla till en annan men nu med dirretitel. Nog värker ryggen mindre då!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.