Landstinget, bönderna och energin

Såg min gamla skolkompis Åsa Svedmark på TV igår. Hon var bekymrad över att Landstinget tar tillbaka att man som idag kan välja själv vilken sjukgymnast man vill ha. Jag förstå Åsa och tycker att det är att gå bakåt att inte utöka vårt fria val. Det är trist att de rödgröna i Landstinget inte vill eller förmår ta denna utveckling som det är när flera fria får konkurrera om att erbjuda patienten det bästa. Sossarna vill gå bakåt och anställa egna sjukgymnaster istället. Det kommer att innebära att kompetensen som finns idag inte kommer patienterna till del. Jag blir så trött på alla bakåtsträvare!!! Men jag blir glad åt mina kompisar som gör ett bra jobb och verkligen jobbar framåt. Som Centerpartiets europaparlamentariker Lena Ek som är en erkänt duktig förhandlare. Nu har hon skördat ännu en framgång genom att förhandla hem 1,4 miljarder kronor till energieffektiviseringar och förnybar energi inom EU. En annan duktig framåtarbetare är Eskil Erlandsson som efter förhandlingar med EU-kommissionen fått igenom ett förbättrat norrlandsstöd till den norrländska matproduktionen. Det behövs för att skapa fler jobb i hela Norrland och för att utveckla och förstärka den norrländska matens. Vi får hoppas att vi får fler som vågar och vill utveckla jordbruket och att vi vår fler bönder i Norrland. Det leder till fler jobb och en levande landsbygd som är så viktigt för Norrlands framtid. Kloka människor som jobbar för att även vi i Vilhelmina ska få ökade förutsättningar att driva på framtiden, jobba framåt och inte bakåt!

 

En kommentar

  1. ◘ ◘

    Äntligen har Landstinget i Vbtn tagit sitt förnuft till fånga. Kompetens och kostnader måste följas åt. Om man lägger ifrån sig ansvaret hur den kompetens man behöver används, för att tex klara, den av Ditt parti så älskade och hyllade rehabiliteringsgarantin, kan inte rehabiliteringspersonalen vara ute i periferin och köra sitt eget rejs. Blir förvånad över kunskapsluckor som denna av en så erfaren politiker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.