Kommunalrådet berättar om vecka 42

 

Måndag: Sorterar post och går igenom mailen när jag får ett samtal från en av våra duktiga matföretagare som ska föreläsa i Storuman under dagen, jag hjälper honom med lite siffror och info om Matlandet Sverige. Kul att få hjälpa till praktiskt. Har fått ett brev från Regeringskansliet då jag för ett bra tag sedan skrev jag till regeringen då jag såg behovet av att främja en mångfald av välfärdsföretagare. Det finns ett behov av flera olika typer av utförare för att främja välfärden och alternativen för äldre att välja boende och service. Så nu fick jag svar att regeringen inrättat ett välfärdsutvecklingsråd med syfte att ge råd i välfärdsutvecklingsfrågor med fokus på förbättringar för valfrihet, entreprenörskap och innovativt företagande för att uppnå ökad kvalité och utveckling av vård och omsorg. Läs mer här: http://www.sweden.gov.se/sb/d/13136/a/145662
Pratar med tjänstemän om olika ärenden främst företagarfrågor, generationsskiften och etableringar som dröjer.
På eftermiddagen har vi först en träff med ordförandena i alla nämnder. Sen har vi träff inom Alliansen för att prata om nomineringarna och sedan på så har Centerpartiet sin egen nomineringsstämma där vi röstar in personer på de poster vi fått oss tilldelade. Det är få platser jämfört med förra mandatperioden och det finns många som vill jobba. Det är ju kul att vi inte tappat kämpaglöden.
 
Tisdag: Jobbar med efterarbete utifrån gårdagens möten då det är mycket fortfarande ogjort. Har ett telefonmöte med region Västerbotten tillsammans med Åke och Karl-Johan om destinationsarbetet. Sedan jobbar jag och Åke med aktuella frågor. Sedan har vi en träff med en av de som är involverade i exploateringen i fjället. Innan jag går hem så förbereder jag morgondagens anställningsseminarium.
 
Onsdag: Det har snöat! Går till Folkets Hus och rensar bort mail innan vi börjar med det anställningsseminarium där vi träffar de som sökt tjänsten som rektor på Malgomajskolan. Ett bra anställningsseminarium. Nu går vi vidare och tar referenser på de som var mest intressanta.  Sedan har vi ett extrainsatt kommunstyrelse arbetsutskott. Sen halkar jag hem i mina nya skor som visar sig vara rent livsfarliga i snö, dåligt köp!
 
Torsdag: Är ledig och försöker hinna undan sånt som inte hunnits med som att gå på på företagarmöte på morgonen och pratar om Visit Vilhelmina och turistbyrån. Åker till Jobb@ och betalar dem för det jobb de gjorde för Centerpartiet inför valet. Ett mycket gott jobb då de sorterade valsedlarna och lade in i utskicken som gick ut med posten. De tar på sig den typen av uppdrag så har du något lämpligt uppdrag så kan jag rekommendera å de varmaste. . Förbereder material, ringer och mailar inför mitt nya jobb.
 
Fredag är jag ledig och jobbar med andra frågor än politik.  
 
Nästa vecka är proppad. Söndagkväll tar jag bussen till Umeå. Måndag är jag ledig från kommunen då jag ska vara med på en träff med min nya arbetsgivare i Umeå. Tisdag  har vi en träff angående anställning av ny rektor. städar jag bort från kommunen mina grejer och förbereder konferensen imorgon där jag är moderator. Onsdag och torsdag är Åke, Karl-Johan och jag på kommunikationskonferens i Hemavan för Mittskandia där jag är vice ordförande Vi är med och jobbar tillsammans med människor från Norge. När jag kommer från Hemavan så ska Sofi ha kommit hem med tvillingarna så på fredag-söndag ska jag bara vara mormor. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.