Kommunalrådet berättar om vecka 43

Måndag är jag i Umeå på region Västerbotten för att vara med på en utbildning och ett personalmöte. Jag hinner gå ut och fika med LottaKarin och Kristoffer som är ledig på måndagar innan jag sätter mig på bussen.

Tisdag: Har vi ett möte med facken personalchefen, politiker i kommunstyrelse och kultur och utbildningsnämnden då vi ska anställa en ny rektor på Malgomajskolan. Jag och Åke hinner prata ihop oss om några ärenden och sedan har jag en träff med en företagare i fjället. Städar undan mina grejer från kontoret och förbereder morgondagen då jag ska hålla i och vara moderator för Mittskandias kommunikationskonferens som hålls i Hemavan onsdag och torsdag. Det är ett tag sedan jag var moderator så det känns både nervöst och spännande.

Onsdag: Kör jag upp till Hemavan tidigt i ottan. Pratar i telefon och gör undan några samtal som jag borde ha gjort tidigare. Träffar de som är anställda i Mittskandia och går igenom dagen och gör iordning lokalen innan alla de andra deltagarna kommer. Ni kan se mina anteckningar från dessa dagar i en tidigare blogg.

Torsdag: Kör jag hem i världens modd, läskigt och otäckt när bilen vill gå rakt och vägen svänger. Man är rätt så slut i huvudet efter att ha varit skärpt i två hela dagar med ansvaret att det ska bli bra och att deltagarna ska vara nöjda. Det blev en bra konferens och jag är både nöjd men trött. Det blir en långsam resa hem till familjen. När jag äntligen kommer hem så får jag njuta av att vara mormor. Tar hand om tvillingarna hela natten så att Sofi får sova ut.

Fredag: Är jag ledig men jobbar lite inför måndagens kommunfullmäktige. då alla pusselbitar inte ännu är på plats. Jag är lite trött då man inte är van vid att sova som småbarnsmammor gör. Går på shopping och lunch med andra småbarnsmammor och mormödrar på Stenmans.

I helgen är det bara Sofi och barnen som ligger i fokus. På måndag är det valfullmäktige och då avslutar jag mitt uppdrag som kommunalråd. Sedan ska jag igång med mitt nya jobb med träffar i Sorsele, Åsele, Umeå under nästa vecka.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.