20 nya flygplatser i Vilhelmina

Det är så tyst om de 2 miljarderna som Centerpartiet drivit igenom i regeringen som ska gå till oss som bor och verkar i Norrlands inland. Varför är det så tyst? Har vi inte förstått hur mycket pengar det rör sig om?? I Vilhelmina skulle vi kunna bygga 20 nya flygplatser. Eller så bygger vi vägar över alla fjäll i Sverige så vi knöt ihop fjälldalarna eller så bygger vi nya tekniklösningar för service på landsbygd via teknik och hållbara transporter… Eller nya hotell och skidanläggningar som hade extremt hög standard i varenda fjälldal.

Norrlands Innovation AB och 2 miljarder i riskkapital ställs alltså till vårt förfogande. Det gäller att nu se till att det är nya men samtidigt lokalt baserade innovativa miljöer som får möjlighet att utvecklas likväl som små turismföretagare i nya genrer. Det får inte bli en satsning som utgår från det som tidigare varit tillväxtbärande, på de traditionellt mansdominerade näringarna. Det vi nu måste skapa är en mer vidsynt ambition för tillväxt där lokalsamhället och det sociala processerna tas tillvara för en hållbar tillväxt. Infrastruktur är bärande för tillväxt det vet vi, så att lägga pengarna på smarta infrastrukturlösningar står överst på min önskelista.
 
De 2 miljarderna till Norrlands Inland är en enorm satsning på Norrland, en sån satsning har aldrig tidigare skådats och Maud ska slå sig för bröstet och vara otroligt nöjd över sin bedrift att få igenom detta. Men nu är det upp till oss Norrlänningar att se till att denna satsning ska ge de förutsättningar som krävs för att få en positiv utveckling av inlandet. Det är vi som ska vara med och skapa framtiden där var och en av oss måste vara delaktiga och ta ansvar för att det verkligen sker både företagare, politiker, byautvecklare och tillväxtskapare i allmänhet.

3 kommentarer

 1. Leif Danielsson

  Ja du, Maria, visst är 2 miljarder välkommet. Jag tycker dock att du verkar ha påverkats alltför mycket av det manshat som finns hos en del kvinnor, som tex. Maud Olofsson och Gudrun Schyman.
  Tror du inte att varje människa skall bedömas efter sina egna egenskaper i stället för stt generalisera som du gör?
  Men åter till de 2 miljarderna. Jag hoppas innerligt att du lobbar för Saxnäs/Båtas(Klimpfjäll, en väg alltså.
  Jag är övertygad om att denna region har bäst förutsättningar på sikt. De företag och regioner som satsar på utförsåkning, kommer att få stora klimatproblem inom 20 år.

 2. Isak

  Du får gärna rätta mig om jag har fel. Men på dig så låter det som det är 2 miljarder i bidrag. Som jag har fattat
  det så är det som vilket riskkapital som helst, men att
  staten är garant med vissa villkor. Och investeringarna
  får nog börja ske med lite bättre fart, för inlandet för-
  blöder. Eller är det en medveten bromsning, i hopp om
  hjälp från den analkande konjukturen.

 3. Lars-Anders Esenfjell

  Härligt att du delger detta så att vi får klarhet hur mycket alliansen i Vilhemina har åstadkommit.
  Detta är inget som rödsocialisterna vill delge Vilheminaborna utan hela tiden försöker smutskasta alliansen.
  Tack för att du står upp för Vilhemina och bygden runt.
  Du är en härlig del i det riktiga politiska Vilhemina.
  Stå på dig!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.