Marias vecka 47

Satt i lördags och försökte få liv i min nya HTC telefon, överföra kontakterna från min gamla Iphone var ingen lek men jag lyckades efter en del micklande.

Måndagsmorgon gick jag igenom mailen och skrev på tänket till idéseminariet samt kontaktade Östragötaland som jobbar som oss. Åkte sedan till Åsele med Roland Wermelin där vi pratade om Varubussen som de skissade på och det arbete vi ser i styrgruppen, vi bollade en del idéer. Var sedan med på Mittskandias styrelsemöte

På eftermiddagen jobbar jag med  inspel till idéseminariet samt pratar teknik med Mats Sundkvist. Bokar en träff med Bilfrakt och med byarörelsen i Umeåregionen.

Tisdag: Försöker få till milstolpar i projektet utifrån:
·          Håll uppe tempot genom aktiv daglig reflektion
·         Bevaka risker och möjligheter
·         Hantera, bered, besluta och utför ändringar samt uppdatera planer
·         Bedöm projektet mot målen och ändra vid behov inriktning
·         Se till att kommunikationen fungerar, såväl inom projektet som med projektmiljön
·         Leverera resultatet och se till att få parternas godkännande
 
Sen åker jag till Strömsund tillsammans med Britta Flinkfält Jansson kommunalråd i Arjeplog. Vi har läst en kurs tillsammans vid Handelshögskolan Tvärsektoriellt tillväxtarbete som jag hoppas ska ge inspel till mitt arbete. Den rapport som vi gjort i Vilhelmina handlar om jhur man bygger tillväxt tillsammans med olika aktörer över kommungränser där vi gått från gränsdragningar till sektorsövergripande samarbete. Detta är de två avslutande tenta dagarna så jag hoppas jag kan ta hem mina poäng. Tyvärr så följer inte Åke Nilsson med på denna sista träff. Han är ju ansvarig för att vi gör det vi sagt ska göras i rapporten. Rapporten ska när de sista redigeringarna gjorts ut på kommunens hemsida.  
 
Vill ni ha hela rapporten så hör av er.
 
Onsdag: Får samtal från ett av Umeåregionens byaråd som vill protestera mot Postens nedläggning av postställen. Får även inbjudan från Fredrika byaråd. Deltar sedan i föreläsningar där jag nedan klipper in mina anteckningar som har riktning mot vårt projekt. Besöker på kvällen Ön och Beppe museet som ett exempel på lokal utveckling, ett besöksvärt ställe! Bokar en träff med Jan-Olov Karlsson vid Akademi Norr som ska söka medel ur samma åtgärd som detta projekt som vill samarbeta omkring lokal service och vill prata samverkan.
 
Träffar Conny Olander som är en gammal bekant i tillväxtvärlden som med erfarenheter från SKL, TVV och kommuner nu startat eget tillväxt i sverige ab. Pratar servicelösningar.
 
Får veta att det kommunstyrelsemöte som ska vara den 29 november flyttats till i övermorgon!!! Jag ahr inte fått något meddelande om detta ej heller någon kallelse. Ringer kommunen och jagar för att få fatt på handlingarna, är både arg och undrande. Vad är det för anlening till att undanhålla mig denna information? Ännu en härskarteknik har nyttjats av S i Vilhelmina!
 
 
Torsdag: Jobbar järnet och ringer och mailar och funderar på milstolpar och riktningar.
 
Fredag: Administration och metodarbete. Är med på kommunstyrelsens arbetssutskott de två timmar jag lyckats styra om i min agenda. Att ha framförhållning för en är ett måste om fritidspolitiker ska kunna sköta ett jobb.  Planerar in möten med Tillväxtverket och med Trångsviken utveckling samt med ministrarna på näringsdepartementet och Landsbygdsdepartementet i januari.
 
Planerar och jobbar för att rigga den 13 januari med praktiska saker som lokaler, resor etc. Får en inbjudan till Bryssel och gör en uppföljningsmall samtidigt som jag pratar med massor av människor.
Pyntar mitt kontor och fikarum, det tog 10 minuter så så avancerat var det inte!
 
Nästa vecka: Nästa vecka ska jag på måndag träffa  några som vill utveckla lokal  kommersiell service. På tisdag träffar jag Bilfrakt och sedan ska jag delta vid en transportkonferens i Lycksele där jag även ska få prata en stund om vårt arbete. Hoppas knyta kontakter som ger oss fler inspel. Onsdag ska jag vara ledig för kommunfullmäktigegrupp från kl 10.00. Torsdag och fredag jobbar jag på och varvar in föreläsningar då Akademi Norr har slutkonferens där jag tänker delta torsdag kl 14.00 -17.oo. Fredagen är ännu inte uppbokad….

En kommentar

 1. Tommy Streling, Politiskt Alternativ

  Maria,

  nu bör du förklara dig kring ”Den rapport som vi gjort i Vilhelmina…”. ”Vi”, vilka är ”vi”?
  I vilken egenskap skriver du?

  Vems uppdrag, med vilken delegering? Ska rapporten publiceras och stadfästas utan beslut?
  Lämna ”rapporten” till kommunstyrelsen för ett avgörande, det är min rekommendation, om det är något som kommunen ska stadfästa som policydokument.

  Det är väl inte kommunalrådet Åke Nilsson (s) som avgör om detta ska in eller inte? Återrapportering, bedömning och formaliserat beslut är vägen att gå. En rekommendation i tider av återkommande undermålig beredning i Ks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.