Landet utanför?

 

Jag har fått ett boktips som jag gärna delar med mig av .Landet utanför

Boken handlar om skeenden i Svergie och hur det påverkar oss som bor och verkar här. Sedan 2008 bor fler människor i städer än på landsbygden, för första gången i mänsklighetens historia. I vårt land har urbaniseringen nått den punkt där det inte längre finns någon tvekan. Orter kommer att dö ut. Även större samhällen. Även i södra Sverige.
Kristina Mattsson gör en resa genom landet för att finna svaret på flera gåtor: Varför somnar en ort medan grannbyn lyckas vända utvecklingen mot alla odds? Hur kan det komma sig att landets rikaste kommuner måste be villaförorterna om allmosor? Och om alla bor i stan vad ska vi då med resten av landet till?

Landet utanför är ett reportage om stora samhällsförändringar som berör oss alla.
 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.