Spela roll!!

I boken Spela roll så lyfts människors betydelse för tillväxten fram. Det är ju faktiskt människor som skapar utveckling och tillväxt. Tillväxt skapas av människors förmåga till samverkan och förnyelse. Forskningen visar att i miljöer där människors förmåga till förnyelse och nytänkande finns så är utvecklingen stark.

Tilliten, lärandet och entreprenörskapet är viktiga ingredienser för tillväxt. ett samhälle som präglas av detta blir framgångsrikt och positivism skapar utveckling och tro på framtiden. Öppenheten och tilltron till varandra som människor skapar utveckling.

Där man litar på varandra och kan vara öppna och ärliga mot varandra där vågar man ta för sig, dela med sig och anförtro sig. Där man litar på ett handslag där skapas tillväxt.

För att få det goda maskineriet att fungera måste människor skapa tillit och fungera tillsammans i det lokala samhället. Det lokala ledarskapet spelar stor roll och viljan att skapa tillit msåte vra bärande för att det ska finnas en chans att få ett klimat som stimulerar männsikors vilja till engagemang, skapande och ansvarstagande. Detta tar lång tid att bygga upp men är väldigt snabbt att rasera.

Boken säger att förmågan till samhandling är det som ger kraft till ett samhälle.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.