Vindeln vs Vilhelmina

För sakens skull bör lite upplysningar om Vindelns politiska mandatfördelningssystem vara på sin plats. Det fördelningssystem för politiska poster som används i Vindeln infördes när Socialdemokraterna var i samarbete med Centern för 12 år sedan. Det har inte varit några ändringar i deras system sedan dess.

Där tillsätts kommunstyrelsens ordförande och vice från majoriteten. Skillnaden med Vilhelmina är dock att där har oppositionen ett oppositionsråd som jobbar vanligtvis 2-3 dagar i veckan. De flesta kommuner har en oppositionspost som arbetar ett antal dagar i veckan på oppositionsarbete.

Det är stor skillnad på Vindeln och Vilhelmina om än ortnamnen påminner om varandra.

2 kommentarer

  1. Maria Kristoffersson

    Hej kommentatören. Jag skrev att oppositionsrådet arbetar 2-3 dagar i veckan då det är så det är. Det är ett fast arvode för en dag men med alla möten som oppositionen deltar i för att kunna bedriva oppossition så blir det 2-3 dagar varje vecka. Detta för att kunna hänga med i allt som händer och för att delta i träffar och möten och få insyn i aktuella frågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.