Törs du engagera dig i politiken?

Idag hade Centerpartiet i Vilhelmina lunchmöte på hotellet som vanligt på onsdagar. Idag hade vi lite mer än vanligt att lufta och diskutera. Vi pratade om måndagens maratonfullmäktige och de turer som där skedde. Vi pratade om vilka konsekvenser vårt politiska engagemang får för våra familjer, företag, vänner och för oss som människor. Törs man engagera sig politiskt i Vilhelmina idag var frågan vi ställde.

Många av oss hade mycket att lufta och medan vi smaskade på Saras fantastiska jordgubbstårta så kom vi fram till att vi var gräsligt överens om hur vi alla både känner det och hur vi vill agera fortsättningsvis. Vi ska först och främst prata med våra Allianskompisar och höra hur de tänker. Sen ska vi prata inom vårt egna parti på regional och nationell nivå. Sedan ska vi fundera över sommaren ar och en av oss hur vi vill driva på utveckling, främja tillväxt, värna om människort trygghet och stimulera medborgerligt ansvarstagande.

De mandat vi fått från medborgarna är inte lätt att slå ifrån sig. Vi som engagerar oss gör det på uppdrag av de som lade sina röster på oss, som har förtroende för oss och som tror på det vi tror på; demokrati, ett grönt, tryggt, öppet, företagsamt och varmt samhälle. Om vi slutar, vem ska då föra deras röster?

3 kommentarer

 1. Camilla Stenlund

  Nej det törs jag inte. Hade diskussion med partivänner, vänner och familj ett år innan valet ifall jag skulle våga vara med och dra igång miljöpartiet i kommunen men kom fram till att det skulle jag inte orka med. Nu i efterhand ser jag att mina farhågor nog skulle besannats, tråkigt men sant – jag har inte tillräckligt många timmar över för att orka engagera mig i denna sandlåda. Imponeras av er alla oavsett partifärg som kämpar på. Tack ska ni ha.

 2. Danne

  Nja, om man som mänska ska vridas in och ut privat så känns det väl inte så kul. Är det privatekonomin så är det företagande eller nåt annat projekt folk hängt upp sig på. Det här blir lätt en öga för öga politik som gräver skyttegravar. Men har man haft näringsförbud så kanske man ska ställa frågan när man får beträda politiken igen osv..

 3. Patrick T

  Nej, är mitt svar.

  Inte i offentligheten i alla fall.

  I en tankesmedja eller liknande skulle jag kunna tänka mej att vara med, men Gud bevare mej för att kombattera med folk som alltid har ”rätt”!! Det är helt fruktlöst och osunt.

  Det är nog en tidsfråga tills läget ändras i kommunen. Godhet vinner alltid, även om det ibland tar tid.

  Ords. 11:18
  Den ogudaktige gör en bedräglig vinst,
  den som sår rättfärdighet får en säker lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.