Veckans media.

I veckan har det varit en del media runt demokrati och hur den hanteras, jag länkar till några inslag här så kan ni själva bedöma vad som hänt. .

VK: http://www.vk.se/Article.jsp?article=454740&category=380

Radio: http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=65&date=2011-06-22

TV: http://svt.se/2.33919/1.2461848/vilhelminas_andranamn_jagas_av_fogden?lid=puff_2462046&lpos=rubrik

VF: http://www.folkbladet.nu/258905/2011/06/22/maria-kristoffersson-fortsatter

 

 

13 kommentarer

 1. Mikael Fjällstedt

  Jag är inte speciellt förvånad över att du väljer att vara kvar. Du lovade att om du inte blev Vice Ordförande i KS så skulle du lämna politiken. Nu har du inte ens fått ansvarsfrihet och som jag tolkar det kan vem som helst boende i denna kommun kräva skadestånd av dig och Johnny för den röra som Regnbågen innebar. Hur känns det?

 2. Mikael Fjällstedt

  Det finns inga vinnare i detta, och jag hoppas att vi från denna dagen kan fokusera på vad som är bäst för Vilhelmina. Men man är ju två om det spelet så det får framtiden utvisa. Jag hoppas dock på det bästa.

  Glad midsommar!

  Mikael Fjällstedt

 3. Bernt Dahlberg

  Sluta spekulera!
  Om Maria fortsätter i KS är det hennes och hennes partis beslut!
  Gunilla P är nu vald till vice ordf. och kommer säkert att göra sitt bästa, oavsett om hon tidigare haft tungt med sin ekonomi. Det finns säkert flera politiker, oavsett parti, som har eller har haft tungt med sin ekonomi!
  Jag tycker man skall sluta med att starta något drev och gödsla till osaklig debatt!

 4. Patrick T

  Mikael Fjällstedt!

  Nu har jag länge suttit stillatigande när det gäller din debatteknik och ditt mål för argumentationen.

  Jag tänker inte kalla dej vid namn eller bedöma ditt intellekt.

  Det jag ska göra är att ödmjukt be dej rannsaka dej själv.

  Du säger här att ”Men man är ju två om det spelet”, och då kommer min första önskan: Fundera över om du ser politiken som ett spel eller som ett förtroende man fått från dom som betalar arvodena. Det är en viktig fråga, för ser man det som ett parti fia med knuff så ska man lämna politiken, gå hem och sätta sej och skämmas.

  Sen kommer här en annan sak för dej att fundera över: Är alltid vinklade sanningar något att underblåsa, eller bör man med ödmjukhet försöka nå samförstånd?

  Nu säger jag inte att det bara är du som bör fundera över detta, det bör alla politiker och debattörer fundera över.

  Ett tråkigt fenomen är att (s) här i Vilhelmina är oerhört utstuderade när det gäller att lusläsa regler för att sedan vid en utvald tidpunkt utnyttja det mot sin fiende. Precis som Sovjet jobbade med sin vilselednings och överraskningsprincip ”Maskirova”.

  Jag kan bara upplysa er om att kommunpolitiken inte är ett krig utan ett betalt jobb som invånarna är chef för.

  Vore politiken bedriven i ett privat företag med denna usla laganda skulle alla stenar vändas och kvastarna gå!

  Glad midsommar du också, och så får vi hoppas på sol imorgon!

 5. ML

  Mikael Fjällstedt-Bäst för Vilhelmina? Du är en av dem som varit och är värst och knappast rätt person att prata om vad som är bäst för Vilhelmina. Tro inte folk glömt vad du gjort och gör, vad du skrivit osv. Du har själv förstört för orten du säger dig älska. Du är ett skämt hörde jag på fiket häromdagen och jag kan inte säga emot.

 6. Kristina Norman

  Maria : Vad vinner du på att släppa igenom såna här kommenater som den ML har skrivit här nedan… MIkael försöker föra en allvarlig diskussion med dig och du släpper han ”Fanclub” på honom.(?)
  Var det inte du som i talarstolen på kfm önskade att vi skulle ägna oss åt politiken och inte påhopp och osakligheter? Du föregår defifnitivt inte med gott exempel.

 7. Kristina Norman

  Patrick T: Jag menar att Maria borde hålla sig för god för att släppa igenom kommentarer som enbart ägnar sig åt personangrepp på den som skriver kommentarer till henne
  Maria borde själv gå in och svara på de kommentarer som hon får och inte gömma sig bakom anonyma ordbajsare, som inte tillför någonting i sak.

 8. Patrick T

  Kristina Norman:
  Först skriver du ”MIkael försöker föra en allvarlig diskussion” sen att Maria ska släppa igenom inlägg som passar dej…

  ”Du lovade att om du inte blev Vice Ordförande i KS så skulle du lämna politiken.” skriver Mikael retoriskt med klassiskt socialdemokratiskt maktspråk och avslutar med en spark i skrevet: ”Hur känns det?”.

  Om det är en ”allvarlig diskussion” så har (S) större problem än jag antagit.

  Det är möjligt att det jag sett som skygglappar på vissa (S)-människor snarast är dumstrutar. Tack och lov finns det klarsynta människor även inom (S). Släpp fram dom!

  Sen kommer ännu en obehaglig sanning: Det är Marias rättighet att släppa igenom vissa inlägg, inte (S)-filtrens. Om du är krass och försöker lyfta blicken så tycker jag att du bör se att hon släpper igenom väldigt mycket. Från alla läger. Det tycker jag är lovvärt!

  Istället för att söka frid och samförstånd så tycker jag att Mikael, Åke och andra verkar älska retorik som ”trycker till” motståndaren. Vad för det för gott med sej?

  I sanningens namn så finns det såna inom alla partier, t.ex. inom KD finns också högröstade människor som verkar älska retoriken mera än samförståndet. Det är fel, men inget att gömma sej bakom.

  ”. . . inte gömma sig bakom anonyma ordbajsare, som inte tillför någonting i sak.” Har du eller Mikael gjort det i era kommentarer? Möjligen Mikael i sin andra kommentar.

 9. Kristina Norman

  Patrick T:
  Du missförstår mig med flit tror jag… Jag ifrågasätter inte Marias rätt att screena sin egen blogg. Jag ifrågasätter vad syftet är att släppa igenom kommentarer som inte tillför något i sak utan endast är avsedda som angrepp på person…

  Du menar alltså att om man heter Mikael Fjällstedth så är alla sorts påhopp från oliktänkande ok???
  Det håller jag inte med om … och jag ifrågasätter, som sagt skarpt, varför Maria tillåter det. Det rimmar väldigt illa med den bild som hon försöker måla upp i media annars.

  Jag tror inte att du menar att ta anonyma ordbajsare i försvar men man kan sannerligen få den uppfattningen av dina ord
  Det är kanske du som behöver lyfta blicken en aning.

 10. Patrick T

  Nej, Kristina. Jag missförstår inte med flit.

  (S) brukar göra det, men jag menar EXAKT det jag skrev: Om du menar att det Mikael skrev i sitt första inlägg är en ”allvarlig diskussion” så har (S) större problem än jag antagit.

  Bara som kuriosa kan jag meddela att jag är helt utan relevant koppling till Maria K, jag håller inte med om allt hon säger och tycker och har inte haft någon annan kontakt (förutom en gemensam skolavslutning) med henne än via denna blogg. Trots detta så tillåter hon oss att argumentera på hennes blogg, utan att lägga sej i. Vi har definitivt lämnat ämnet, men vi blir inte blockade! Jag tycker det är stort!

 11. Kristina Norman

  Patrick T: Ämnet lämnades i och med att Maria lägger ut kommentarer som enbart syftar till att klanka ner annan person, och det var väl det som var meningen.
  Vad du har för personlig koppling till Maria i det sammanhanget har mycket liten betydelse, men jag tolkar dig som att du tycker det är ok av henne att lägga ut rena personangrepp. Det tycker inte jag… och därmed känns det som ämnet är uttömt,så tack för mig. Lev väl trots detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.