Åter till Sovjet!

I måndags var det fullmäktige. Jag hade ställt två frågor, en om migrationsverkets framtid och den andra om exploateringsavtalen som tar en oförsvarbar tid och fördröjer exploateringar i vår kommun. Fick svar av åke nilsson, vi var eniga när det gäller migrationsverket om än jag tycker s är passiva i sina påtryckningar. Då det gäller exploateringsavtalen fick jag svaret att de sitter fast hos länsstyrelsen för vissa och att vissa exploatörer är igång. Jag tycker att kommunen inte ska fördröja företagssatsningar utan verka för flexibla lösningar i samarbete. 

Vi hade en lång debatt om privata förskolors vara eller inte vara. S redogör med tydlighet för sin ideologi – att allt som bara går ska vara i offentlig drift, allt ska kommunaliseras och allt ska styras av S! 
Åter till Sovjet, är sammanfattningen av den debatten! 

Debatten om årsredovisningen var Skruvad och konstruerad  för att köra över överskott från alliansens regeringstid till nuvarande, Majoritets plånbok. Men även att föra fokus från det faktum att förvaltningsrätten dömt kommunstyrelsens nuvarande ledamöter att de brutit mot kommunallagen gällande cloudberry village. 

 Man vill istället flytta fokus, skuld och skam till kultur o utbildningsnämndens ordförande Jonny. Att han inte berättat att han skulle ha vetat om att förskolebygget blev dyrare än tänkt. Man vill även lägga skuld på mig som kommunalråd som borde ha vetat om fördyringarna.  Helt skruvat där syftet är politiskt då de revisorerna inte lagt någon skuld. Genom att inte bry sig om de två revisorers poeterna så kunde S lägga ett eget förslag att inte tillstyrka ansvarsfrihet vilket då i sin tur gav dem ett argument att inte välja mig till kommunstyrelsens vice ordförande. Strategin lyckades, nu är Gunilla Prång vald som vice.

Det handlar om att misstänkliggöra, smutskasta oss och tysta oss som opposition. mottot är; en tyst opposition är en bra opposition.

10 kommentarer

 1. Per Å O-son

  Helt korrekt av dig Maria. Det är skrämmande och detta förtryck har pågått länge och mot många. Demokrati vet inte Socialdemokraterna i Vilhelmina vad det är och Mikael Fjällstedt är den sista som skall skriva om att vara positiv för Vilhelmina. Han är en av dem som förstört mest både för Vilhelmina som ort, för dess framtid och för hela klimatet. Dom lägger alltid skulden på andra och står aldrig för sina egna fel. Dom är fega och ljuger som en häst travar. Men fler och fler ser sanningen om S och dess styrande.

 2. Mikael Fjällstedt

  Inom Socialdemokratin vet vi allt om vad demokrati innebär. Med så många medlemmar skulle det aldrig fungera utan. Du Per ta och titta igenom mina bloggar sedan valet och de som kommer från oppositionen och då speciellt Maria Kristoffersson. Jag har avslutat valrörelsen och påbörjat arbetet för Vilhelmina. Det är mer än vad man kan säga om Maria K med kamrater.

  Vi står för vilka vi är och dom handlingar vi utför. Du kan vara helt lugn. Vi jobbar tillsammans för att utveckla kommunen. Jag undrar vad oppositionen ska säga i den frågan framemot nästa val.

 3. Kristina Norman

  Hej Maria !
  Det finns lika många tolkningar i en fråga som det finns människor… detta är din tolkning av måndagens fullmäktige. Jag är säker på att du inte blir ett dugg förvånad, när jag säger att jag har en helt annan tolkning av det kfm.
  Nämligen att det handlar om att FÖRSTÅ sitt uppdrag och visa tillbörligt ANSVAR för styrning och kontroll i sitt uppdrag… Du och JOnny hade inte förstått och förstår fortfarande inte det upp uppdrag ni hade, och det är verkligen mycket ledsamt.

  En överväldigande majoritet valde att (S) skulle styra Vilhelmina Kommun, efter Vilhelminaalliansens misslyckande i valet 2010. Folket har valt. Dom valde (S)…Det ÄR demokrati, och demokratin lever som aldrig förr.

 4. Maria S

  Nej kristina Norman. Folket valde INTE en Sosse som vice ordförande i kommunstyrelsen. Ni körde över folket. Dessutom är det du som inte förstått, Jonny och Maria är oskyldiga och har INTE gjort något fel!

 5. Maria S

  Nej kristina Norman. Folket valde INTE en Sosse som vice ordförande i kommunstyrelsen. Ni körde över folket. Dessutom är det du som inte förstått, Jonny och Maria är oskyldiga och har INTE gjort något fel!

 6. Åke Nilsson

  Maria Kristoffersson.
  När ska du sluta upp att spela martyr och istället börja delta i politiken?
  Din närvaro har varit låg på våra möten. Jag vet att du har sagt att du inte skulle vara med på allt första året. Frågan blir då varför du klagar att du inget vet? Du har själv valt detta.
  Du sitter i både kommunstyrelsen och dess arbetsutskott.
  Varför presenterar du inte dina idéer där? Dina allianskompisar i KS au har väl ett ansvar att informera borgarna och dig?
  Dem andra tre vice ordförandena då. Har dem informerat?
  Diktaturen och sovjet liknelsen passar bättre hemma i dina egna led än hos oss.
  Vi har regelbundet möten, välbesökta sådana, där vi diskuterar och informera varandra. På kvällar och helger utan arvode.
  Klaga inte på oss utan att först fixa informationskanalerna inom era egna led.

 7. leo

  Apropå ordets betydelse; Martyr (av grekiska martys, genitiv martyros ’vittne’), blodsvittne, det vill säga den som med sitt liv fått plikta för sin tro.

  I nutida språkbruk används ordet i en bredare betydelse, avseende personer som dödats, straffats, utsatts för våld eller andra övergrepp på grund av sin grupptillhörighet eller sitt ideologiska engagemang.

 8. Patrick T

  Åke Nilsson:
  Varför ödsla tid i ett långt inlägg på att tala om hur du tycker att Maria misssköter sina uppdrag och hur ni (S)-folk jobbar uppoffrande för folkets ”bästa”?

  Är det en klassisk såssialdemokratisk ”fokusflytt” likt Sovjetisk Maskirovka?? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.