Anta utmaningen!

Idag har jag varit på en träff med Vinnova, som är ett organ för att fördela statliga medel för att skapa innovationer och tillväxt. Detta för att Sverige ska stå starka i en internationell konkurrens och klara av att öka exporten till andra delar av världen. Dvs för att kunna finansiera utveckling och välfärd i vårt eget land.  

Vinnova har en utlysning fram till den 1 september som inte kräver medfinaniering, det är ovanligt. De efterlyser projekt som ska lösa utmaningar och problem för medborgarna. Det kräver alltså att man jobbar över sektore, tillsammans för att hitta de nya tankarna och lösnngarna för framtiden. Utmaningar kan ju vara de vi slåss med i glesbygd, demografi, globalisering och klimatet.  Det handlar om utmaningsdriven innovatio och vilka områden som kommer att skapa konkurrenskraft för Sverige?

Så släpp tanken fri, organisera samarbeten mellan sektorer och människor med olika kompetenser och anta utmaningen, lös problemen! Ska själv sno ihop en ansökan omkring landsbygd. Se mera på www.vinnova.se/utmaningar

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.