Kärnkraften rinner ut i sanden…

En dag för ett par år sedan under partistämma på Gotland så offentliggjordes energiuppgörelsen, en tuff dag för Centerpartiet men med löfte om att INGEN skulle vilja investera i kärnkraft så skulle kärnkraften försvinna av sig själv på sikt. En annan del var en ökad satsning på alternativ energi, hållbar, grön och förnybar. Men det kändes ändå fel för många att inte bara göra som Angela Merkel nu gör, dra i snöret direkt.

Men nu kommer alltså det vi som inte gillar kärnkraft väntat på. Nu har Vattenfall gårr ut och meddelat att de inte längre ska samarbeta med Industrikraft kring kärnkraft.  I pressmedellandet säger det så här: 

"- Vårt befintliga samarbetsavtal löper ut i slutet av juni. Eftersom vi inte funnit de rätta kommersiella villkoren för gemensamma projekt så kommer vi inte att förlänga avtalet. Vattenfall kommer fortsatt att fokusera på att leverera kraft till svensk basindustri, genom våra långsiktiga kontrakt och de stora investeringar vi gör i befintlig kärnkraft och vattenkraft,"

Det betyder att det inte är lönsamt att bygga kärnkraft , det lönart sig bättre med klimatsmart energi. Detta ska firas!!!!

2 kommentarer

  1. Monica

    Jag har ingen kristallkula, men jag tror att vi om 15-20 år kommer att säga ”Vad bra att hon tordes, hon Maud. Det var en duktig politiker”. Sedan vill jag bara ge mitt stöd till dig Maria. Efter vad jag har läst i tidningarna om Vilhelmina(s) politiker så förstår jag inte att du orkar kämpa vidare. Att faktiskt lyfta blicken och se framåt, ja, du gör såvitt jag kan bedöma ett storartat jobb. Fortsätt med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.