Konstruktiva samtal

På måndag ska vi ha ett samtala mellan alla gruppledare i kommunfullmäktige. Centerpartiet hade möte om det i onsdags där vi pratade om vad vi tror om möjligheterna att nå framgång att närma oss en lösning av konflikten och vad vi vill ha ut av det mötet. Viljan måste ju finnas från alla att verkligen ge och ta och kunna backa. Konsten att föra konstruktiva samtal i en konflikt bygger på en rejäl vilja att verkligen vilja lösa konflikten, lyssna på andra och inte utgå från att ” min bild är den enda sanna bilden”., ”att jag vet nog allt vilka avsikter du har egentligen” och ”någon annan bär skulden, och det är då inte jag”.  

Målsättning med samtalet måste vara att gå in i det för att lyssna på de andra och förstå vad det är de känner. Många är sårande, kränkta och upplever uppgivenhet, så det är en utmaning att föra detta samtal. Målet med samtalet på måndag som jag ser det är att omvandla en laddad situation från en strid om övertaget till ett samtal om hur man kan lösa gemensamma problem och att vi kan få fungerande relationer mellan oss i politiken.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.