Framtidens politiker i Vilhelmina

Morgonens samtal mellan gruppledarna i kommunfullmäktige inleddes med att vi fick veta att vi bara skulle prata om fullmäktiges abetsformer och hur långa fullmäktigemöten vi ska acceptera. Men efter lite snack om vitsen med mötet så fick vi lyfta de frågor som vi som var med ville lyfta. Samtalstonen var god om än jag saknade en verklig ambition och välvillig vilja att lösa konflikten på allvar.

Summan av kardemumman var att socialdemokraterna INTE tänker gå med på att göra om valfullmäktige som flera av oppositionens företrädare förde fram. De klargjorde även att de inte tänker godta att deras handlingsplan som de antog efter valet ska få försenas.

De kan dock tänka sig att ge direktiv till den förtroendemannautredning som ska tillsättas för att dra upp riktlinjer för vad som ska gälla från och med nästa val då det gäller oppositionens möjligheter till insyn och deltagande. Det ska alltid tillsättas en förtroendemannautredning inför ett val för att man innan valet ska veta vad som gäller efter nästa val.

Jag kan inte säga att det kom fram något nytt idag på mötet. Men jag förstår att många läst Glasl, vilket är bra. Då kanske vi har bättre förutsättningar att både förstå hur en konflikt eskalerar om man inte bryter den och att det finns verktyg för att lösa en konflikt om man verkligen vill det.

Frågan är bara om och hur de som ställde upp i valet 2010 tänker om möjligheterna att jobba politiskt i tre år till, fram till nästa val? och hur ser våra framtida politiker ut? 

2 kommentarer

  1. Kristina Norman

    De klargjorde även att de inte tänker godta att deras handlingsplan som de antog efter valet ska få försenas. Skriver du Maria.
    Låt mig få påpeka att handlingsplanen som vi jobbar med antogs före valet finns i det valprogram som vi gick till val på och som vi vann. Inte som du antyder här att vi skulle ha antagit EFTER valet. Det skulle se mycket bättre ut om du höll dig till fakta i dina bloggar.

  2. maria

    ja, ni hade det i ert valprogram och det låg till grund för den plan som sedan antogs för den långsiktiga budgeten. Den har ni även beslutat om i fullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.