EG visar vägen för andra regioner!

Har besökt företagsamma människor i veckan som jobbar för att utveckla vårt land på nya sätt. Har bla besökt den nyöppnade lanthandeln i den lilla byn Lomsjökullen i Vilhelmina kommun där ett befintligt företag utvecklat sin verksamhet med ett rejält lanthandelsutbud.

EG  Vilt i Lomsjökullen har öppnat lanthandel som komplement till sin vilt/fritid/jakt/fiskeaffär. De säljer även egentillverkade produkter, rökta varor och viltprodukter till restauranger och butiker på andra orter.

Detta är ett nytt och innovativt sätt att lösa landsbygdens problem med service. Istället för att ”bara” ha lanthandel så kan ett befintligt företag hitta nya lösningar som gagnar bygden, besökare, boende och andra företag.

De räknar med att öka omsättningen rejält i och med satsningen som inte bara är butik utan även utkörning av varor till kunder i byarna i trakterna omkring och fördjupat serviceinnehåll i övrigt.

Jag är djupt imponerad av människor som finner nya lösningar på problem och jag hoppas att det ska bli framgångsrikt och kunna vara ett gott exempel på hur man faktiskt kan öka servicen i glesa bygder som gör det lättare för både boende, besökare och företag att få vardagen på landsbygdenatt gå ihop. Bra jobbat! Läs mer om företaget på www.egvilt.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.