Industri inne i skogen..

I sommar har jag och Ulf varit på ett mycket exklusivt studiebesök på Nyåkers pepparkaksfabik mitt inne i de djupa Västerbottensskogarna. En fabrik som funnits sedan 50 talet som idag växer så det knakar. Att få se lagret med de olika burkarna som ska på export ut över världen var bara det i sig en upplevelse eller rummet med lastpallar lastade för transporter ut över världen. Den minsta marknaden är Sverige!

Ja, man var allt sjukt imponerad! Iklädd livsmedelslagstiftningens alla attrialjer vandrade vi runt och fick guidning av ägaren. Vi fick provsmaka mandelkubbarna direkt ur ugnen och se de olika pepparkakmåtten för olika länder och säsonger. Till och med kolla in i det hemliga pepparkaksdegsrummet.

Så fantastiskt roligt det var att få se och förstå historien, se möjligheterna, drivet, engagemanget och kompetensen i detta företag. Att få gå runt där en dag var otroligt givande.

Jag ska nu samla ihop alla mina gamla kakburkar jag fått genom åren och skänka dem till burkmsamlingen i Nyåker…        

           .  

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.