Onskan!

Ondska kan döda en människa men aldrig besegra ett folk! Så sa statsminister Jens Stoltenberg i ett tal till det norska folket efter den tragiska händelsen i Oslo. Kloka ord från ett land som kommer att ha en tuff tid framför sig för att hämta sig efter den här chocken.Likadant som Sverige inte ännu helt läkt ut såren efter morden på Palme och Lind. Vi tappat tron på det trygga, det varma och det mänskliga när vi nås av den här typen av nyheter. Vi som människor har ett behov av trygghet, ett behov som vi tillsammans måste hjälpas åt att ta ansvar för.

Alla vi som finns här och nu måste ta ansvar för ett samhälle där vi bryr oss om varandra som människor och tar ansvar för att säga ifrån när vi möter synpunkter som går i motstående riktning. Tillåt aldrig onska!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.