Veckans affärer

I fredags på väg hem från jobbet i huvudstaden så läste jag dagens industris weekend bilaga. De hade gjort ett redigt reportage om Juholt och de olika turerna som varit runt honom. Förtroendekrisen inom S diskuterrades på samma sätt som gjorts runt många fikabord där jag suttit med.

Det som förvånar mig är att han inte plockas bort. Det är märkligt då man har människor i partiet med både bildning och klokskap.

Jag mötte även weiderlich i morgonrusningen och även där känner jag stor förvåning över de val S gjort. Vad jag vet har han tvåårig social linje som högsta utbildningsnivå. samtidigt har man unga framåt kvinnor som är nationalekonomer som man inte släpper fram. Är det gubbifieringen i Partiet som formerar dessa märkliga val av ledare eller vad är det?

4 kommentarer

  1. K G Abramsson

    Den som drabbas av akademisk hybris har aldrig uträttat nåt vettigt för vanligt folk. Hur lång utbildning hade Gunnar Sträng, mångårig finansminister i Sverige och framstående rikshushållare? Att förlöjliga eller nedvärdera människor p g a brist på boklig utbildning eller akademiska examina visar bara brist på aktning och respekt för sina medmänniskor.

  2. Maria Kristoffersson

    Dagens aktiva ställer sig kanske frågan, men vem är Gunnar Sträng? Då han var aktiv hade akademin inte nått det position den har idag för landets utvecling…en avog inställning till akademin är förödande för ett samhälle och ett politiskt system.

  3. kalle

    Japp då var det bevisat. K-G tycker inte att det är viktigt med utbildning. Kunskap är lätt att bära. Men okunskap kan vara förödande, speciellt om man hamnar i en hög ställning!! Det ser man tydligt i Vilhelmina kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.