Den som kan tänka själv!

Jag tycker att vi människor själva ska ta ställning och fundera över de val vi gör. Sen ska vi ha full frihet att diskutera, debattera och föra en öppen dialog om vad vi tycker och tänker. Det är då demokratin fungerar. Det fungerar inte när vi försöker stoppa den fria tanken genom att slå ner på de som tänkt efter själva och tagit ställning. Läs själva vad som skrivs i Dagens Industri om Juholt via denna länk: Sen kan du fundera över vad du själv tycker. Vad jag tycker skrev jag om i mitt förra blogginlägg..

 

 

4 kommentarer

 1. Leif Danielsosn

  Eftersom Kristina Norman inte tycker om att jag kritiserar Juholt och blockerar mig, försöker jag i din blogg i stället.
  Det känns lite beklämmande att det är så lågt i tak hos vissa sossar att det anses stötande att kritisera Juholt, som ju är en ren katastrof för S.
  Det är säkert inget fel på Juholt, men det räcker inte med att, som han gör, orera i svepande ordalag om hur S skall finna sina rötter, eller vad han försöker säga, samtidigt som han gör det ena utspelet efter det andra som han sedan får ta igen, eller be om ursäkt för.
  Nu senaste var han för någon vecka framme och uttalade sig om att S absolut inte skulle stödja att Sverige skall gå med i den pakt som skall försöka rädda Euron. Inget fel i det, men nu har han ändrat sig och skall plötsligt förhandla med M om denna pakt.
  Han sade för någon vecka sedan, i samband med en i raden av ursäkter, att han skulle börja tänka först och prata sedan, men det tycks inte ha hjälpt. Faktum är att det börjar kännas genant att försöka försvara S.
  Som sosse skäms jag över att partiet är i fritt fall. Det är inte bra för varken höger- eller vänstersidan. Idag saknas opposition mot den förda politiken och så kan det bara inte få fortsätta. Tyvärr lär det inte bli någon ändring så länge vissa i S-toppen och för all del även på lokal nivå, med en dåres envishet håller fast vid att Juholt är rätt man.
  Idag skall jag betala in min medlemsavgift till partiet, men allt lutar åt att jag går över till V, för jag är vänsatermänniska av födsel och ohejdad vana, men det känns inte som det är nog högt i tak inom S för att passa mig.

 2. LM

  Tydligen ska man inte alls kommentera alla turer som Juholt gjort. För då är man del av häxjakten och så är man rädd för Juholt.

  Jag tycker att du ska sträcka på dig Maria. För så mycket som Vilhelminas socialdemokrater kommenterar vad du gör, vad du säger och vad du skriver så måste de vara skitskraja för dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.