Mest pengar men minst samhälls service!

Läste idag en intressant not om att Västerbotten ligger högt i ranking för arbetet att få internationella finaniärer och investerare. Av svenska regioner är det bara Stockholm och Västerbotten som med bland de 25 bästa i den rankning som Financial Times genomför vartannat år i Europa. 

Det är ju kul trots att det även står att Västerbotten och norra Sverige i det närmast är okänt i ett internationellt perspektiv. Men inte då det gäller naturresurser som gruvnäring, energi, skog och turism.

Vi är trots att vi är få människor en mycket stark ekonomi i vår del av Europa. Om vi skulle slå samman BNP för de nordiska länderna så är vi världens tionde största ekonomi och där är de nordligaste regionerna som bär grunden i ekonomin utifrån naturresurserna.

Då borde vi väl även ha råd med samhällsservice som ambulanser och annat!!

Läs mer om det här på Västerbotten Investment agencys hemsida: viavasterbotten.se

2 kommentarer

  1. lf

    Nej Ditt resonemang är helt fel,även om det är synpatiskt.Vi lever i en demokrati.Det stora flertalet är de är de som bestämmer.Gratulerar till ditt nya jobb.

  2. Maria Kristoffersson

    Det är demokratin som grund och dess värderingar om människans lika rätt och värde som bör ligga som grund även för landstinget. Det borde betyda att alla människor har rätt till trygghet – Även om man bor i en liten kommen med få männiksor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.