Ännu en klok Karin.

Läser om oppositionsrådet i Storuman Karin Malmfjord som berättar och ger sin syn på vad LOV medfört i grannkommunen Storuman. Hon säger att för kommunen innebär LOV en genomlysning av den egna verksamheten som leder till en större medvetenhet och högre kvalitet.

När de följde upp såg de att flera brister tex att personalen städade för mycket och gjorde sådant som de egentligen inte skulle göra, på grund av oklara eller obefintliga rutiner. LOV höjer kvaliteten inom kommunen eftersom man blir mer medveten och ser på sin egen verksamhet med helt andra ögon. För oss har LOV blivit ett sätt att genomlysa den kommunala verksamheten. Säger hon i en intervju du kan läsa här: http://www.svensktnaringsliv.se/regioner/skelleftea/

När kommunen får en bättre bild av sin verksamhet ger det de anställda en bättre utveckling i jobbet. Kanske borde kommunen fundera på att lägga ut fler uppgifter, som någon annan kan göra bättre. Idag är socialdemokraterna i opposition i Storuman och Karin är noga med att betona att socialdemokraterna är positiva. De är för LOV och valfrihet om individen får välja. en klok kvinna den där Karin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.