Riksintresse, ett bland flera

Ser att Stekenjokk blivit klassat som riksintresse för mineral. Det betyder inte att man ska börja etablera en gruva. Det är många riksintressen som ska vägas samman för att en gruvbrytning ska bli verklighet. I den vägningen ska miljöaspekter och andra näringars intressen vägas gentemot intresset av brytning av mineral.

Just nu är det många Vilhelmnabor som sätter stort hopp till en gruva i Stekenjokk för att hitta ljuspunkter att hantera det svåra läge Vilhelmina befinner sig i med en ekonomiska kris i kommunen och en nedläggning av sågen. Vi behöver alla dessa ljuspunkter.

Jag vet att det finns en mängd olika satsnignar hos företag som inte lyfts upp av media, både stora och små satsningar för att utveckla företagen i vår kommun som kommer att ge positiva effekter för Vilhelminaborna.

Jag hoppas att dessa satsningar kommer fram i media så att vi alla får se dem och ta del av dem. Ju fler ljuspunkter vi kan se och få ta del av dess bättre. Flera av dessa satsningar hänger samman med turismen, en näring som växer. Vi får inte glömma bort alla de små företagen i vår förhoppning om fler jobb. Det kanske är så att om fler av våra små företag skulle anställa en person vardera så skulle det vara mer hållbara jobb än vad en gruva skulle ge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.