Decentralisera makten till regionerna!

Den riktiga makten ska ut till regionerna! Det är det vi som jobbat fram centerpartiets förslag till Ideprogram vill. I vårt förslag återuppväcks ordet decentralisering. Men uppdaterat med en annan innebörd än 1970-talets utflyttningar av statliga myndigheter. Nu vill vi flytta reell makt till regionerna, såväl skattebaser som lagstiftning tycker vi kan flyttas ut.

Vi har inte lagt fram några konkreta förslag på hur det ska se ut eftersom det är ett Ideprogram som först och främst partistyrelsen ska jobba och sen ska det tas av hela partiet på en stämma i mars.

Den avgörande skillnaden från 2001 års idéprogram är betoningen av att Centern är ett decentalistiskt liberalt liberalt parti. vi är fortfarande lika kritiska i vår hållningen till centralmakten som vi var i det första idéprogrammet från 1912.
Nu är det upp till alla att debattera och diskutera förslaget fram till stämman. Jag hoppas många vill vara med i det arbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.