Rättvisa och solidaritet!

Det kommunala skatteutjämningssystemet kommer att presenteras Idag. Vi i Centerpartiet har stridit i frågan i regeringen och det känns skönt att det äntligen är på gång. Det ska ut en remiss i mars och en proposition läggas så att det nya systemet ska vara i kraft den första januari 2014.

Det är centerpartiet som nu gör en arbetsseger då det äntligen kommer till skott. Det måste vara ett rättvist system som inte gör att stockholmare har fått ,er per förskoleplats än vi i glesbygden. Det måste vara ett mer rättvist system och inte ett tjugo år gammalt system, Sverige har ändrats mycket på tjugo år men inte utjämningssystemet.

Det har varit möjligt för landsting att få mer pengar än de ska ha haft då man varit bra på att föra statistik, inte hur verkligheten sett ut.

Centerpartiet har jobbat stenhårt för att få till att det blir ett mer rättvist system. Det nya förslaget gagnar de små kommunerna i länet och landstinget förlorar. Det viktiga är att systemet blir lika och rättvist för alla kommuner och landsting i landet. Det måste vara så att pengar fördelas utifrån hur landet, regionerna och dess befolkningen verkligen ser ut. Västerbotten har många vinnare oc några förlorare i det nya förslaget,modet för vi inte glömma. Det är helheten och rättvisan som måste gå främst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.