Var tar alla goda själar vägen?

Var tar alla goda själar vägen när de slutar att vara här på jorden? Sitter de någonstans tillsammans och diskuterar, funderar och försöker komma på hur de ska få budskap att gå fram till oss som är kvar här? eller vandrar de bland oss och försöker få oss att förstå tecken och tankar som de sänder oss? Eller är de någon annanstans?

Vi har alla kära som vi saknar, minns och längtar efter som vi tycker borde ha varit kvar här hos oss, men inte är det. Jag är övertygad om att alla goda själar finns omkring mig på något sätt och hjälper mig i min vardag.

Mina tankar går idag till till Britt-Marie Lövgrens man och barn och jag tror jag förstår hur de saknar och längtar och sörjer.  

Jag tror att  Bitt-Marie precis har träffat på min pappa där borta någonstans och att de diskuterar politik så det yr om det….

En kommentar

 1. Ankan

  När Gud skapade oss gjorde han det för att skapa sin avbild, för att vi skulle bli lika honom (1 Mos 1:26) – varelser med evigt liv. Men ”halvvägs dit” valde vi att strunta i Gud och gå vår egen väg – och därmed stängde vi själva vägen till vårt ursprungliga mål. Vi förblev fysiska, dödliga varelser.

  När Jesus kom var det för att ge oss möjlighet att bli det vi borde ha blivit. Han kom för att visa oss vägen tillbaka till Gud, för att ge oss en möjlighet att få evigt liv, möjlighet att bli lika Gud, möjlighet att bli Guds avbilder, så som Guds avsikt alltid varit och fortfarande är – trots alla misstag vi begått som individer, all ondska, alla synder – men naturligtvis på villkoret att vi accepterar hans erbjudande, hans offer.

  Ingen människa har alltså evigt liv, odödlighet, inneboende i sig, utan det eviga livet är en gåva som vi får av Gud (Rom 6:23). Och om vi väljer att inte ta emot Guds erbjudande – om vi väljer att avstå från nästa ”etapp” i skapelseprocessen, steget från fysiskt och dödligt till andligt och odödligt – om vi väljer att förbli fysiska, dödliga varelser i stället för att ta emot Guds erbjudande om evigt liv – så får vi inte evigt liv.

  Den som helt medvetet och i insikt om konsekvenserna av sitt handlande tackar nej till Guds erbjudande om evigt liv, avböjer Guds kallelse trots att hon förstått den, vänder Gud ryggen och fortsätter leva på ett sätt som hon vet gör det omöjligt för henne att få evigt liv – dvs väljer evig död framför evigt liv – den människan tvingar inte Gud att leva för evigt.

  Men om vi här och nu accepterar Guds ord som sanning, om vi tror att Jesus dog för att göra det möjligt för oss att nå det mål som Gud skapade oss för att nå – att bli Guds avbilder, fullkomliga, odödliga individer – om vi vänder om från det liv vi lever i dag och lämnar över oss själva i Guds händer, om vi bestämmer oss för att följa hans vilja, tar emot hans ande och låter honom leda oss i stället för våra egna personliga intressen, behov och begär – om vi låter Jesus leva i oss och genom oss – då kommer vi (till synes i samma stund som vi sluter ögonen i döden) att uppstå till ett fascinerande, evigt liv i Guds rike!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.