Idag släpps partistyrelsens förslag på Ideprogram för Centerpartiet.

Vi har gjort ett hårt jobb där debatten varit het och många människor i vårt land har engagerat sig i idéer för framtiden. Det har varit en tuff tid för oss som tog fram det debatterade förslaget, vi satte verkligen fart på debatten om framtidens idéer.
 
Idag kommer det att ske en hel del pressträffar och förslaget kommer att finnas tillgängliga för medlemmarna under dagen. För andra finns det på www.centerpartiet.se
 
Nu ska jag läsa det nya förslaget ordentligt och redan nu känner jag mig så otroligt nöjd. Partier ar verkligen tagit ett långt kliv framåt både idémässigt omen även för att bli tydligare. Ingen kan längre tvivla på vart vi står!

9 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Med tanke på alla reservationer till och med INOM styrelsen för detta idéprogram är det väl exakt tvärt om i dagsläget oehört svårt att se var Centern står.

  Att påstå att tydligheten ökar är väl ändå bara en politisk floskel Maria?

  Har styrelsen inom C någonsin varit så oense om någon fråga förut? Jag tror inte det. Men överbevisa mig gärna!

 2. Kenneth Hellberg

  ”En äkta politiker kan vända allt till sin fördel”
  Du är med i en grupp som kommer med ett idéförslag som nästan sänker partiet, C ligger under gränsen för riksdagen (3,6%) och du är nöjd?????? När i hela friden rannsakar man sig själv och kanske ser de misstag man gör? Jag har valt bort KD (eftersom Göran Jonzon tycker att klassskillnader är en bra idé) och nu väljer jag bort C eftersom mitt förtroende för ledarna just nu är minimalt.

 3. Maria Kristoffersson

  Svar till Kenneth Hellberg (2013-02-18 10:58)
  Hej Kenneth. Kul att se att du är så på hugget i den politiska debatten. Hoppas du kommer att engagera dig i något parti. Alla som vågar stå för det de tycker och som vill engagera sig behövs. Där alla tänker lika tänks det inte speciellt mycket!

  Jag är nöjd på ett sätt men missnöjd på ett annat. Jag är nöjd att de frågor jag drivit kommit med både id et första förslaget och nu i det andra. Det har varit frågor om decentralisering av makt och medel, infrastruktur, hållbar service där vård ingår och jämställdhet. Alla de frågorna handlar om oss i norra sverige och de finns kvar. Det som inte finns kvar i det som kom idag är lokala och regionala skattebaser som jag även drivit på. Så det blir spännande att se vad stämman kommer att bestämma i den frågan.
  Sen är jag missnöjd med att de spetsigheter som fanns med fick allt fokus. Spetsigheter som kommer att debatteras vidare och säkert återkomma längre fram. Jag är även nöjd med att det vi fick order om att göra, få rörelsen på fötter att debatrtera ideer, det har vi verkligen lyckats med.

  Men det har varit en slitsam tid det får jag erkänna.

 4. Åsiktsmaskinen

  Fast med alla de reservationer som görs mot förslaget är väl i högsta grad ett te4cken på ett otydligt parti?

  Märker att du inte svarar på min fråga, så jag ställer den igen.

  Har Centerns partistyrelse någonsin varit så oense i en fråga?

 5. Göran Lengqvist

  Hur stor är Centerns skuld till dagens väljarbarometer bland VK:s läsare?

  SD 47,3% 2324
  S 20,8% 1024
  V 11,9% 585
  M 10,8% 529
  MP 3,7% 180
  FP 2,3% 111
  C 1,7% 82
  KD 1,6% 80
  ————–
  100,0% 4915 röster

  VK tog bort undersökningen, förmodligen av chock över SD:s raketframgång, vilket jag förstod att VK skulle göra och därför sparade jag siffrorna.

  Hur ställer ni er i Centern till det här? Det verkar som ni inte bara skrämt över era egna, utan även de övriga partiernas väljare till SD.
  Är du fortfarande nöjd?

 6. Kenneth Hellberg

  Hmm, känns lite som om du skyller ifrån dig Maria. Du menar alltså att du inte var överens med resten av gruppen gällande: månggifte, plattskatt, fri invandring & slopad skolplikt?

 7. Jojje

  Ideporogramsgruppen med Maria har gjort ett bra arbete. Nu har PS finslipat till förslaget.

  Nu är det upp till stämman att fastsälla programmet. Därefter ha Centerpartiets förtroendevalda ett ett kraftfullt mandat att driva en långsiktigt hållbar politik för männsika, marknad och miljö.

 8. sylvia Samuelssn

  Centerpartiet har tagit ett stort steg ut ur dimman och det FRAMTIDS program som nu blir tydligt är tänkt att hålla i 10 år. Vi lever i en föränderlig värld.
  Att arbeta i en öppen process som är synlig hela tiden ställer krav på de som skall ta del av innehållet och de som skriver förslag. Vet inget annat parti i Sverige som har arbetat så öppet. Vad som är viktigt är till syvene o sist att göra praktisk politik utifrån de grundideér och det FRAMTIDSPROGRAM som C kommer att slutgiltigt besluta på C stämman i mars. Å visst vill jag ha återbäring till Norrlands Inland för de varor som produceras här, skog och el som ex. C är för men moderaterna är inte det.

  Bra jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.