Bli en ” stark Fanny”

I Västerbottensnytt har de berättat om sexism och förtryck på gymnasieskolor där eleverna läser för att de vill åka skidor. En ung person kallad "Fanny" har berättat om övergreppen och de förnedringar som pågått. Stark, tydlig och med rak rygg ahr hon vågat lyfta fram dessa förnedringar i ljuset.

Det värsta är att "Fanny" även berättat att vuxenvärlden vetat om detta men inte agerat. Jag vill att vi alla ska våga vara en Fanny, en stark person som har civilkurage att säga ifrån. Finns det fler fall att lyfta fram så hoppas jag att det kommer fler som är som "Fanny",

All heder till dig Fanny, för att du vågar visa på vad som är fel och på vad som är rätt – att säga ifrån.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.