Resurscenta för kvinnor 2.0

Som gammal resurscentra människa så gläder det mig att det nu är lättare att söka pengar till resurscentra för kvinnor och deras verksamhet och att man söka pengar för upp till tre år. Det gör det lättare att jobba kontinuerligt och inte som på min tid, bara årsvis och projektvis.

Målet med pengarna är att bidra till att synliggöra kvinnors villkor och öka kvinnors inflytande i det regionala tillväxtarbetet. Pengarna ska användas för att stärka ideella organisationer med ett lokalt engagemang. Det har varit problem att få ut pengarna i rimlig tid tidigare. Det är därför så härligt att se att regeringen nu ser till att det blir längre framförhållning och tidsperioder att jobba med. 108 miljoner ska under tre år fördelas till resurscentrum för kvinnor, och det är Tillväxtverket som ansvarig myndighet som ska hantera medlen.

Jag hoppas det startar ett nytt Emma Resurscentrum 2.0 i Vilhelmina, det skulle behövas…Hur många är på??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.