Åka buss är ibland en riktig prövning

För en tid sedanåkt jag buss till Umeå i en buss utan toa! Händer nog inte så ofta men jag lovar, det är en prövning att åka i 4 timmar utan toapaus. I veckan åkte jag buss till Östersund, kallt nå så in i bängen. Jag frös ända fram till Strömsund. Jag är fullt frisk och rörlig och klarar mig bra även om jag vill gå på toa och inte frysa, men alla de som har någon forma v funktionshinder har det nog inte alltid så lätt att åka kollektivt. Det här har man tittat närmare på från trafikutskottet i riksdagen och de kommer nu att ta ett helhetsgrepp kring statens insatser för att göra kollektivtrafiken mer tillgänglig.

Trafikutskottets vill förbättra tillgängligheten för personer som har rörelsenedsättning, synnedsättning eller hörselnedsättning. Man konstaterar att tillgängligheten inom kollektivtrafiken måste förbättras så att alla kan använda den, med eller utan funktionsnedsättning. Ett annat problem som vi som inlandsbor ofta möter är att olika trafikföretag, har ansvar för olika delar av en resa det gör att det ofta är bristfällig information och att det ofta är krångligt att köpa biljetter. Man vill nu samordna transportsystemet så att det blir lättare för alla.

Länstrafiken i vår egen region har en del att jobba med och jag hoppas att vi kan utveckla trafiken så att fler nyttjar den och att servicen blir bättre på bussarna. Internet tex är ett måste för att folk ska kunna jobba på väg till jobbet i bussen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.